Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
drugata-b-lgarija-na-volga-izgubenata-civilizacija-tom-5-tv-rdi-korici

Другата България на Волга: Изгубената цивилизация (България - загадки от вековете 5)

История, културология и публицистика  / 

Тaзи богaто илюcтpовaнa eнциклопeдичнa книгa от поредицата „България - загадки от вековете“ разказва за изгубената цивилизация на другите средновековни българи - волжките.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKI00028

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 24.03

Ценова защита

ПРОМО

Този артикул е част от програмата ни за Плюс продукти. Програмата позволява на Ozone.bg да предлага стотици продукти с ниска цена, които биха били твърде скъпи, за да се изпратят самостоятелно. За да поръчате такъв артикул трябва да го комбинирате с нормален продукт или стойността на поръчката ви да е над 15 лв. с ДДС.

Другата България на Волга: Изгубената цивилизация (България - загадки от вековете 5)

Ключови характеристики

Тази богaто илюстрована енциклопедична книга от поредицата „България - загадки от вековете“ разказва за изгубената цивилизация на другите средновековни българи, чийто дух и традиции господстват в земите на Средна Волга от създаването на Волжка България през IX–Х в. чак до средата на XVI в.

Пред вас ще оживеят политическите събития, великите битки, успехите и катастрофите на тази друга България. Отделено е подобаващо място както на създадената през XIII в. монголска Златна орда, на значимата роля на българите и тяхната култура в нея, така и на въздигането, разцвета и гибелта на последния представител на волжкобългарския културен модел – Казанското ханство. 

Ще научите повече за традиционните делнични дейности и празнични обичаи на волжките българи. Ще посетите техния дом, ще се докоснете до специфичния му интериор и атмосфера, ще седнете дори на трапезата им сред разнообразието от характерни за тях гозби. Ще научите в какво са вярвали наследниците на кан Котраг, как са изкарвали прехраната си, как са си почивали и забавлявали. Ще научите една история, която трябва да знае всеки българин – историята на Волжка България. 

Завладяващо четиво и ценен справочник за най-широк кръг читатели, обогатено с изключителни илюстрации и прецизни карти, разкриващи загадъчната история на волжките българи.

Ревюта на наши потребители за Другата България на Волга: Изгубената цивилизация (България - загадки от вековете 5)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран