Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
История на Белгия: От Античността до наши дни

История на Белгия: От Античността до наши дни

История, културология и публицистика  / 

Фpaнцузoйкaтa Mapи-Теpез Бич е пpoфеcop пo иcтopия, aвтop нa тpудoве, пocветени нa минaлoтo нa Белгия и нa Eвpoпa, кaктo и нa пpoцеcите нa евpoпейcкaтa интегpaция.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKI00617

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 18.01

Ценова защита

История на Белгия: От Античността до наши дни

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:256
  • Баркод:9789543201716
  • ISBN:9789543201716
  • Каталожен номер:40653
  • Жанрове:История
  • Тегло:1 kg

Французойката Мари-Терез Бич е професор по история, автор на трудове, посветени на миналото на Белгия и на Европа, както и на процесите на европейската интеграция. Макар Кралство Белгия да съществува едва от 1830 г., днешната държава е плод на столетия бурна история, които са оставили траен отпечатък върху нейния облик, върху манталитета и начина на живот на обитателите й. Мари-Терез Бич се връща далеч назад във времето, в епохата на Римската империя, за да изследва общностите, населявали това географско пространство, което се откроява като важен търговски кръстопът още през Средновековието и неизменно е отворено за многобройни влияния.

Тя проследява борбите между ревниво пазещите своята автономия княжества и общини, непрестанните сливания и разделяния, за да стигне до революцията от 1830 г. и същинската история на Белгия. Държавното устройство, изграждането на нерядко смятани за модел либерални и прогресивни институции, на динамична и процъфтяваща икономика, утвърждаването на демократичен режим, изпитанията на двете световни войни - Бич не пропуска нито един значим момент от развитието на страната. И така до зората на XXI век, когато Белгия и Брюксел олицетворяват НАТО и Европейския съюз, доказателство за това как една сравнително малка държава може да играе съществена роля на световната политическа сцена.

Ревюта на наши потребители за История на Белгия: От Античността до наши дни

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран