Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Наивният и сантименталният писател

Наивният и сантименталният писател

История, културология и публицистика  / 

Що се отнася до целите ми за тази книга: исках да говоря за моя път на романист, за спирките по пътя, за онова, на което ме научиха изкуството и формата на романа, за ограниченията...

Към пълното описание и видео

12.90 BGN Цена:
12.90лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Dessislava Dobreva , Екатерина Патева

Номер на продукт:

BKBKI000003

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 21.03

Ценова защита

Наивният и сантименталният писател

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:160
  • Общи:Преводна литература
  • Препоръчано:Аз чета
  • Година:2012
  • Преводач:Боряна Джанабетска
  • ISBN:9789543651054
  • Жанрове:Публицистика

Що се отнася до целите ми за тази книга: исках да говоря за моя път на романист, за спирките по пътя, за онова, на което ме научиха изкуството и формата на романа, за ограниченията, които ми наложиха, за съпротивата ми срещу тези ограничения и привързаността ми към тях... Но моята основна цел ееше да анализирам въздействието на романите върху техните читатели, начина, по който работят писателите и по който биват пиани романите. Моите преживявания като чтател на романи и писател на романи се преплитат.


Орхан Памук

Роден е на 7 юни 1952 г. в Истанбул, Турция, в семейство с добро обществено положение – баща му е директор на турския клон на IBM. Завършва Робърт колеж, по това време вече средно училище, след което учи архитектура в Истанбулския технически университет. През този период започва да се занимава основно с писателска дейност. Завършва журналистика в Истанбулския университет през 1977 г., а от 1985 г. до 1988 г. посещава Колумбийския университет в Ню Йорк и Университета на Айова. През 1982 г. се жени, но през 2001 г. се развежда. През 2005 г. две турски професионални асоциации завеждат наказателно дело срещу него заради противоречащите му на турското законодателство изявления във връзка с Арменския геноцид от 1915-1917 г. и избиването на 30 000 кюрди от турското правителство. През януари 2006 г. обвиненията са отхвърлени по процедурни причини. На 12 октомври 2006 г. е награден с Нобеловата награда за литература, а днес е сред най-известните и уважавани световни автори.

Ревюта на наши потребители за Наивният и сантименталният писател

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран