Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Втората история на нацизма във Федерална Германия след 1945 година

Втората история на нацизма във Федерална Германия след 1945 година

История, културология и публицистика  / 

Сред огромната по обем историческа книжнина, посветена на нацизма, трудът на университетския преподавател Алфред Вал се откроява като професионално и модерно написано изследване, к...

Към пълното описание и видео

16.00 BGN Цена:
16.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Велимир

Номер на продукт:

BKBKI01268

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Втората история на нацизма във Федерална Германия след 1945 година

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:376
  • ISBN:9789543203499
  • Жанрове:История

Сред огромната по обем историческа книжнина, посветена на нацизма, трудът на университетския преподавател Алфред Вал се откроява като професионално и модерно написано изследване, което разкрива нови измерения на дълго и подробно проучваната тематика. Авторът насочва вниманието си към съдбата на привържениците на националсоциализма в следвоенна Германия и тяхното реално място в обществото през втората половина на XX век. На основата на конкретен документален материал проф. Вал убедително показва, че вече повече от петдесет години историята на Германия не е само икономическо чудо и изграждане на обществено-политически модел, превърнал се в символ на съвременната европейска демокрация. Има и друг щрих - слабо познат или по-скоро неафиширан.

Битуващата представа за непримиримата лустрация спрямо бившите сподвижници на националсоциализма е силно митологизирана и още след 1946 започва постепенно и негласно възстановяване в социалния и икономическия живот на някогашните кадри на нацистката партия. Междувременно не секва дебатът за "миналото, което не отминава" и за нестихващия интерес към фашистките идеи във Федерална Германия и останалите европейски страни. В тези неизвестни подробности от най-новата немска история българският читател неминуемо ще съзре паралели и аналози с измъчения ни собствен двайсетгодишен преход, ще долови общи тенденции и вероятно ще си отговори на някои въпроси, които продължават да вълнуват нашето съзнание.

Ревюта на наши потребители за Втората история на нацизма във Федерална Германия след 1945 година

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран