Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Замъкът в Европа и България през средните векове

Замъкът в Европа и България през средните векове

История, културология и публицистика  / 

В книгата на базата на публикации и лични наблюдения са събрани, систематизирани и обобщени данните за възникването и развитието, архитектурния облик и военно-административните и р...

Към пълното описание и видео

16.00 BGN Цена:
16.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Гергана

Номер на продукт:

BKBKI01047

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 19.06

Ценова защита

Замъкът в Европа и България през средните векове

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:160
  • Общи:От български автор
  • ISBN:9789546721365
  • Жанрове:Исторически

В книгата на базата на публикации и лични наблюдения са събрани, систематизирани и обобщени данните за възникването и развитието, архитектурния облик и военно-административните и резиденциални функции на градските замъци от днешните български земи през ХІІ – ХІV в. Те са представени на фона на своите чужди събратя като са разгледани причините за възникването и залеза и е проследено накратко развитието на замъците в западните, централните и източните предели на Европейския континент. Обърнато е внимание на терминологията, древна и съвременна, обозначаваща замъка. Направен е опит за даване на по-точни определения на замък, крепост, дворец и цитадела. Предложена е условна класификация на българските средновековни замъци от ХІІ – ХІV век. Очертани са и предполагаемите причини за тяхното възникване на българска територия.

Книгата е насочена към широка аудитория, състояща се както от учени – историци, археолози, културолози и архитекти, така и към любители на историята на Европейското средновековие, средновековната архитектура и археология, а също и средновековното военно дело в аспекта на отбранителната архитектура.

Ревюта на наши потребители за Замъкът в Европа и България през средните векове

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран