Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Тъмната арена

Тъмната арена

Криминални и трилъри  / 

Тъмната арена  е първият публикуван роман на майстора Марио Пузо, за който критиците казват, че показва солидният талант на писателя, който избуява в следващите му книги.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKC00756

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Тъмната арена

Ключови характеристики

Първият роман на майстора Марио Пузо. 

Тъмната арена е публикуван през 1955 г. - близо 15 години преди да се появи шедьовърът на Пузо Кръстникът и още тогана критиците отбелязват, че в нея си личи един солиден писателски талант.  

Тъмнaтa apенa - тoвa е xитлеpиcткa Геpмaния, oкупиpaнa oт Cъюзниците, вcе oще изпълненa c oмpaзa, cмъpт и нacилие.
Тъмнaтa apенa - дpaмaтa нa пoбедителите и пoбедените, oзapенa oт шеметни и неoчaквaни cтpacти, oт динaмикa и нaпpежение и oт еднa гoлямa и мaгнетичнa любoв.

Романът следва Уолтър Моска, американски войник, който се звръщането у дома от фронта на Втората световна война. Неспособен да се приспособи към цивилния живот,  Моска става твърде неспокоен и заминава обратно за Германия, за да намери жената, в която се е влюбил. Озовал се в опустошената от войната страна - място, в което стандартната валута не е нито германската марка, нито американския долар, а цигарите, американско производство.

Пред Уолтър се простира тъмен пейзаж на поражение и интрига. Всичко бавно бива погълнато от покварените влияния на враждебната обстановка. Сега той навлиза в друг тип война, в която трябва да вземе съдбоносно решение - да избере между любовта и амбицията, страстта и алчността, живота и смъртта.

Преводът е дело на Максим Молхов.♦  ♦  ♦

Марио Джанлуиджи Пузо (на английски от италиански Mario Gianluigi Puzo) е американски писател от сицилиански произход. Роден е на 15 октомври 1920 г. в Ню Йорк. Завършва "Сити Колидж" в родния си град. Служи в армията по време на Втората световна война. Първият му роман Тъмната арена излиза през 1955 г. След успеха на Кръстникът (1969) следва поредица от романи, чиято основна тема е мафията. Най-известните сред тях са: Умират глупацитеСицилианецътПоследният дон.
Марио Пузо умира на 2 юли 1999 г. в дома си. 

Ревюта на наши потребители за Тъмната арена

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран