Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Дневен патрул

Дневен патрул

Научна фантастика, фентъзи и хорър  / 

Продължението на чудесния "Тъмен патрул"!...

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKF000111

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Дневен патрул

Ключови характеристики

  • Корица:Твърда
  • Общи:Преводна литература
  • Препоръчано:Книголандия
  • Баркод:9789547613799
  • ISBN:9789547613799
  • Каталожен номер:27048
  • Жанрове:Фентъзи, Съвременни
  • Тегло:1 kg

Продължението на чудесния "Тъмен патрул"!

Ревю от Книголандия

Книголандия

След като почти унищожи Москва в “Нощен патрул”, за баланс Сергей Лукяненко трябва да ни срещне и с Дневния – онези от Тъмните, които имат за задача да наблюдават и контролират действията на Светлите, осуетявайки техните планове да тикнат човечеството по пътя, който считат за правилен.

Истината е, че още от предната книга Тъмните ми станаха по-симпатични със своята откритост и яснота кои са и за какво се борят. В контраст с тях Светлите напират да се пъчат с идеали и възвишени цели, а всъщност плетат капан за цялото човечество – от типа на религиозното обещание, че добрите ще идат в рая. Ами ако не искат? Е, няма не искат, това е – облачето, арфата и безкрайното блаженство… което звучи като крайно досадно нещо, като всичко безкрайно и непроменимо изобщо. Светлите искат именно това – вкарване на Земята в утопично съвършенство, в което Доброто цари навсякъде и всички добруват безпрепятствено. А сега имат и силно преимущество заради могъщата магьосница Светлана, която наклонява везните в тяхна полза.

Както и в първата част, и тази започва с нерегламентирания опит на дребна вещица да промени нечия съдба, но този път около нея се завързва тежка битка между дошлите да осуетят престъплението Светли и провеждащите операция по защитата й Тъмни. Завързалата се битка не завършва без жертви, а Тъмната Различна Алиса е изцедена изцяло от магически сили, но с поведението си поне успява да се рабилитира пред Завулон, шефът на московския Дневен патрул. Той я изпраща на продължителна почивка на Черно море в детски лагер. Там нещата обаче се объркват жестоко и, влюбвайки се, Алиса обрича себе си и обекта на своето желание…

А нова операция сякаш е в ход – но хич не е ясно кой стои зад нея…

Виж още

Ревюта на наши потребители за Дневен патрул

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран