Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Гръмотевичният щит (Троя 2)

Гръмотевичният щит (Троя 2)

Научна фантастика, фентъзи и хорър  / 

Царете на Великата зеленина се готвят за война, всеки със собствените си планове за завоевания и грабежи.

Към пълното описание и видео

15.00 BGN Цена:
15.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Валери

Номер на продукт:

BKBKF000164

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 27.03

Ценова защита

Гръмотевичният щит (Троя 2)

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:512
  • Препоръчано:Книголандия
  • Баркод:9789547613072
  • ISBN:9789547613072
  • Каталожен номер:42422
  • Жанрове:Фентъзи, Исторически
  • Тегло:1 kg

Царете на Великата зеленина се готвят за война, всеки със собствените си планове за завоевания и грабежи. Водовъртежът от предателства повлича трима пътници: Пирия, избягала жрица, която пази ужасяваща тайна; Калиадес, войн с високи идеали и легендарен меч, и неговият приятел Банокъл, който ще изкове своята собствена легенда в предстоящите битки. Заедно те се отправят към прословутата Троя, над която се спуска мрак, криещ събития по-съдбоносни от всички простосмъртни триумфи и трагедии през вековете.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Епосът на Гемел ме грабна, обсеби вниманието ми до степен да зарежа важни задължения и малко по малко ме накара да зяпна в изумление. ЕТО ТАКА трябва да се пише по вече позната тематика!

Защото трите части на “Троя” не са “Илиада”. О, колко не са, и колко по-добри са заради това, ще ме прощава геният на античния поет (или там, който е писал епоса). Първо, богове НЯМА – хип-хип, ура, второ – хубавата Елена не е причина за войната (горе-долу) и трето – всички важни събития от епоса са преподредени от гения на Гемел, разработени, обосновани по различен начин и вплетени в един страхотен разказ, който има огромното предимство да бъде трезв, логичен и обрисуващ една съвсем различна картина на войната между Агамемнон и Приам. И последиците от нея.

Главни герои в трилогията са Хеликаон (Еней), наследник на престола на Дардания, богат търговец, ненадминат боец и капитан на най-големия строен кораб – “Ксантос”, сеещ смърт сред микенските му врагове, и Одисей, бивш пират и унищожител на градове, сега с напредването на възрастта отдал се на търговия. Двамата са много близки по ред причини, а имат и тясно приятелство с престолонаследника на Троя – Хектор, лидер на Троянския кон – ненадминатата конна армия на легендарния град. Нещата се забъркват, когато Хеликаон се влюбва в Андромаха, определена за невеста на Хектор, дива хубавица, която ще убие не един и двама в протежение на трилогията. От другата страна на барикадата е надменният Агамемнон, властник на Микена, който методично трупа съюзници и армии, за да се възправи срещу свръхбогатата Троя и мощния Приам. Вътре в града се развива допълнителен пласт интриги, докато синовете на владетеля се опитват да се отърват от демоничната му тирания. Около споменатите главни герои има много и най-различни персонажи, които перото на Гемел запраща по картата, дори и сменящи лагерите многократно, защитаващи своята чест и воинска гордост. Велики воини се прославят или загиват безславно по тези страници.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Гръмотевичният щит (Троя 2)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран