Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Хроника на второто начало

Хроника на второто начало

Научна фантастика, фентъзи и хорър  / 

Седем хиляди години след нашето време човечеството разгадава своя произход благодарение на един летопис за първия мъж и жена, техните неволи и радости, борби и надежди.

Към пълното описание и видео

12.00 BGN Цена:
12.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Kopeleto , Християна

Номер на продукт:

BKBKN000129

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Хроника на второто начало

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:176
  • Препоръчано:Книголандия, Аз чета
  • Език:Български
  • Баркод:9789547831728
  • ISBN:9789547831728
  • Каталожен номер:1026127
  • Жанрове:Антиутопии
  • Тегло:1 kg

Седем хиляди години след нашето време човечеството разгадава своя произход благодарение на един летопис за първия мъж и жена, техните неволи и радости, борби и надежди. Не, това не е Библията с историята за Адам и Ева, а пет тетрадки, които разказват за 14-годишната Алба и 9-годишния Дидак, възродили с упорство, доброта и любопитство човешкия род от руините на света такъв, какъвто го познаваме.


„Тетрадка за разрухата и за спасението”, „Тетрадка за страшното и за небивалото”, „Тетрадка за изхода и за оцеляването”, „Тетрадка за пътешест­вието и за любовта”, „Тетрадка за живота и за смъртта”: пет дневника за пет последователни години описват зората на нов живот, станал възможен благодарение на две деца от никому неизвестно градче край Барселона.


Хроника на второто начало” е приказка за тялото и неговите възможности и ограничения, за общуването (от това с книгите до това в секса), знанието, градивността, въображението. В нея има приятелство, любов, пътешествия, раздели, находки, размисъл над редното и нередното, раждане и смърт, докато светът се реорганизира по нова логика, с нови правила, при нови условия.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Две деца се гмурват под водата и когато изплуват, светът го няма. Летящи чинии са преминали и земната цивилизация я няма – милиардите са мъртви, сградите са срутени, машините са повредени. Две деца остават сред руините.

В “Хроника на новото начало” на Мануел де Педроло пет тетрадки описват борбата на 14-годишната Алба и 9-годишния Дидак за оцеляване, самообразоване, опознаване на новия свят и диренето на оцелели. Сред тежкия труд и безбройните проблеми те преживяват и драматична среща както с извънземно същество, така и с други от малцината оцелели на планетата. Всичко това ще ги накара да пораснат много по-бързо от обичайното, а дългът да продължат човешкия род се превръща в страстна и чиста любов между две напълно невинни души.

Ежедневието на Алба и Дидак е описано пространно и подробно – от борбата за храната до гигантската и реално непосилна мисия да спасят колкото се може книги, които да останат за бъдещите поколения. Оставени на съдбата, децата се учат да шофират, да орат, да се лекуват… всичко онова, което в предишния им живот е било даденост, сега трябва да се учи и прилага от нулата. Дори раждането на детето им.

“Хроника на новото начало” е наистина интересна книжка, макар и малко досадна на места, но тя очевидно е насочена към по-млада, юношеска аудитория, а и фактът, че е написана преди 40 години, оправдава относително бавното и тромаво развитие на сюжета.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Хроника на второто начало

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран