Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-26%
kolekcija-igra-na-tronove

Колекция „Игра на Тронове“

Бард  / 

Колекцията "Игра на тронове" включва всички заглавия от серията "Песен за огън и лед". Романите от серията са носители на 4 награди "Локус", имат номинации за "Хюго" и "Небюла". Започналият на 17 април 2011 г. сериал на HBO "Игра на тронове", печели рекорден брой зрители, а през 2019 г. се очаква излизането на екран на осмия и последен сезон.

Към пълното описание и видео 1 ревю

78.00 BGN Цена:

104.90лв.

78.-лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: Петър Димитров , Maria Dencheva и 138 други

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 21.04

Ценова защита

Колекция „Игра на Тронове“

Ключови характеристики

  • Име:Колекция „Игра на Тронове“
  • Оригинално име:Song of Ice and Fire
 

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.

Шеметен бяг от скована в жесток студ страна към земи на вечно лято и охолно безгрижие. Сказание за владетели и владетелки, воини и чародеи, наемни убийци и незаконнородени претенденти за власт, появили се във времена на мрачни поличби.

Тук странна войнствена орда се сражава с мечове, изковани от невиждан от човека метал, жестоко дивашко племе сее безумие сред хората, свиреп млад принц от кръвта на дракона разменя сестра си, за да си върне трона, едно дете се губи в сумрака между живота и смъртта, а една решена на всичко жена предприема опасно пътуване, за да защити това, което ѝ е скъпо.

Игра на тронове

Бестселър фентъзи сагата на Джордж Р. Р. Мартин Песен за огън и лед в нови дрехи


Сред заговори и коварства, трагедии и вероломство, победи и насилия, съюзници и врагове, съдбата на Старките виси на косъм и всяка от страните се бори за победа в най-смъртоносната игра - Играта на тронове.

Романът е носител на награда "Локус" (1997 г.). Има номинации за "Небюла" и "Световната награда за фентъзи". Новелата "Кръвта на дракона", в която са включени главите от романа, посветени на Денерис Тарагриен печели награда "Хюго" (1997 г.).

Сблъсък на крале

"Сблъсък на крале" ни пренася в една удивителна, забравена земя на разгул и мъст, на чародейство и войни


Сказание, в което благородни девици пируват с безумци, където брат коварства срещу своя брат и където мъртвите се вдигат, за да тръгнат в нощта. Тук принцеса странства по света, предрешена като момче сираче; рицар на ума гласи отрова за вероломна чародейка; диваци се спущат от Лунната планина, за да опустошат плодните поля в низините.

На фона на кръвосмешение и братоубийство, алхимия и насилствена смърт, цената на славата се мери в кръв. А плячката на победата може просто да се озове в ръце на мъже и жени, притежаващи най-хладната стомана... и най-студените сърца. Защото щом се сблъскат владетелите, трепери цялата земя.

Вихър от мечове


Докато създаденият с богато въображение свят на Джордж Р. Р. Мартин необратимо се приближава към своята десетгодишна зима, се влошава не само времето, а и войната. На север крал Джофри от дома Ланистър седи неспокойно на Железния трон.

С помощта на едно грубовато момиче Джайм Ланистър, Кралеубиеца, се измъква от затвора си в Речен пад, за да осигури освобождаването на пленничките на Джофри, сестрите на Роб Старк - Аря и Санса. Междувременно на юг кралица Денерис се опитва на наложи претенциите си над различните тронове с помощта на армия от евнуси.

На фона на кръвосмешение и братоубийство, алхимия и насилствена смърт, цената на славата се мери в кръв. А плячката на победата може просто да се озове в ръце на мъже и жени, притежаващи най-хладната стомана... и най-студените сърца. Защото щом се сблъскат владетелите, трепери цялата земя.

Третият том на върховната фантастична сага "Песен за огън и лед", започнала с "Игра на тронове" и "Сблъсък на крале" е един от ярките примери за гигантско фентъзи.

"Сложността на такива характери като Денерис, Аря и Кралеубиеца ще накара читателите да разгръщат жадно огромния брой страници на тази книга, тъй като авторът им, също като Толкин и Джордан, подклажда непрестанния интерес към съдбата им. Мартин неизбежно ни напомня за тези двама велики в жанра и с дарбата си да опише такива чувствени преживявания като стихията на дивия пожар и ледения мраз, морския мирис, както и безмерната пищност на средновековния пир. Някои твърдят, че тази сага надхвърля всичко достигнато досега във върховното фентъзи. Кой знае? Във всеки случай постигнатото е достатъчно, за да превърне "Песен за огън е лед" в безспорен хит в жанра."

Пъблишърс Уикли

Пир за врани


Малко книги в такава степен са пленявали въображението и са спечелвали предаността и възхвалата на читатели и критици по целия свят, като монументално епичния цикъл върхово фентъзи на Джордж Р. Р Мартин.

Ето че с "Пир за врани" Мартин ни предлага дългоочакваната четвърта книга от своята великолепна поредица. Разкъсваното от войни кралство най-сетне се оказва на прага на мира... за да се хвърли в пропастта на още по-ужасно унищожение.

Изглежда твърде хубаво, за да е истина. Войната на петимата крале най-сетне е замряла в тревожно затишие, след като Домът на Ланистър и техните съюзници са привидните победители. Но като след всяка съдбоносна борба, скоро започват да се сбират оцелели, разбойници, ренегати и лешояди, за да разровят костите на мъртвите и да се бият за плячка над издъхващите.

Време е мъдрите и тласканите от амбиция, коварните и силните да придобият опита, силата и магията, за да оцелеят в предстоящите сурови и жестоки времена. Време е за благородници и простолюдие, за войници и чародеи, за платени убийци и мъдреци да се сплотят и да заложат своите съдби... и живот. Защото много са гостите на пира за врани... но малцина са оцелелите.

Танц с дракони

Джордж Р. Р. Мартин поднася петата книга от своята епохална поредица.
Пригответе се за "Танц с дракони", където познати лица и изненадващо нови сили съперничат за място в една раздробена империя.


След колосално сражение бъдещето на Седемте кралства виси на косъм. Нови и нови заплахи възникват отвсякъде. На изток Денерис Таргариен, последната издънка на дома Таргариен, властва с трите си дракона като кралица в град, съграден от прах и смърт. Но Денерис има хиляди врагове. Докато те се сбират, един младеж предприема изпълнено с премеждия пътешествие, за да намери кралицата - но със съвсем различна цел.

Беглецът от Вестерос Тирион Ланистър също се отправя към Денерис. Но най-новите му съюзници не са жалки отрепки, каквито изглеждат: между тях има един, който би могъл да осуети претенцията на Денерис за Вестерос завинаги.

На север се простира чудовищно огромният Вал от лед и камък... силен само дотолкова, доколкото са силни неговите бранители. Там Джон Сняг, 998-мият лорд-командир на Нощния страж, ще се изправи пред най-голямото си предизвикателство. Защото има могъщи врагове не само в Стража, но и отвън, в земята на съществата от лед.

От всички краища отново се разпалват жестоки конфликти, извършват се лични измени и разбойници и жреци, войници и превъплъщенци, благородници и роби ще се изправят пред привидно непреодолими препятствия. Някои ще се провалят, други ще израснат в силата на мрака. Но във време на нарастващ смут вълните на съдба и политика неизбежно ще доведат до най-грандиозния танц от всички.

"Какво е "Песен за огън и лед"? Това е единствената фентъзи поредица, която бих поставил на нивото на "Властелинът на пръстените" на Дж. Р. Р. Толкин... Това е фентъзи поредица за яки хора, дори за тези, които не четат фентъзи."

Чикаго Трибюн

Джордж Р. Р. Мартин

Роден на 20 септември 1948 г. в Байон, Ню Джърси. Пише от малък и продава на съседските деца своите истории за чудовища. Първата му книга Героят излиза през 1971 г. Работи като сценарист на фантастичната поредицата „Зоната на здрача“.

Световна известност му носят романите от поредицата Песен за огън и лед. Първоначалният план за трилогия се разраства до поредица. Първите три романа излизат за период от около 4 години (Игра на тронове – 1996 г., Сблъсък на крале – 1999 г., Вихър от мечове – 2000 г.) Плановете за 4-тия том на няколко пъти се променят, тъй като Мартин зарязва първоначалната идея и пише книгата наново; тя излиза чак през 2005 г. със заглавие Пир за врани. За следващата книга феновете са принудени да чакат още повече – Танц с дракони се появява през 2011 г. Междувременно интересът към поредицата се разгаря допълнително заради ТВ-адаптацията на HBO.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Саботирах си "Песен за огън и лед" и това си е - изгледах първите два сезона на сериала и си вгорчих четенето на "Игра на тронове" и "Сблъсък на крале" от раз. Но пък ако не го бях гледал, навярно нямаше да стигна до поредицата скоро - хич не ми се заравяше в нещо толкова мащабно, но чудесно направената адаптация просто събужда апетит, който не може да бъде угасен другояче, освен с четене.

А пък направо да отпочна "Вихър от мечове"... неее, това не е по мой вкус ни най-малко. Разбира се, няма да ви преразказва сюжета - едва ли има някой истински фентъзи фен, който да не е чел поне първата част, а предполагам, че доста повече са хората, които са гледали сериала.

Първото, което ми направи впечатление в книгата, е статичността, която залага Джордж Мартин. Героите се позовават на спомени отпреди хилядолетия, в които единственото различно спрямо настоящето е наличието на дракони. Цивилизация без никакъв технологичен напредък, дори обратното - само като спомени от миналото са мечовете от валирианска стомана, ковани и с помощта на магия (през цялото време ми напомняха на мечовете от Пътят на кралете на Сандерсън, но там, разбира се, са много по-дълги и много по-магически).

В това безвремие единствената мащабна промяна е климатичната - дълги по цели години зими и лета се сменят, като хубавите, благодатни периоди се сменят с брутални и чудовищни, убийствени студове. Разположението на света на Мартин е класическо - на север е студено и има диваци, на юг е горещо и има диваци, в центъра е цивилизацията, благоденствието, всичко, което си заслужава. По-скоро случайно се споменават други земи като Браавос, да речем, който е показан само като място, където има воини с чудновати умения.

Най-променливото нещо в света на Мартин е властта - постоянно равновесието прелива от една в друга посока, нищо не остава устойчиво. Мартин отрежда на северняците ролята на моралните стожери на обществото - горди, сурови и честни, те са страшни врагове на бойното поле, но безпомощни в дворцовите интриги.

Неслучайно и точно на север е Валът - ледената стена, която стои между цивилизацията и диваците отвъд. Пак от там са нахлували митичните бели бродници - странни създания, които сеели мраз и смърт преди няколко хилядолетия. Още първите сцени на книгата показват къде ще бъде центърът, сърцевината на поредицата - тези мистериозни чудовища се завръщат с поредната зима, готвеща се да замени проточилото се лято.

Виж още

Ревю от Аз чета

Аз чета

"Игра на тронове" не е просто заигравка с проблемите, които ще се разгърнат в следващите книги - тя е книга за погрешните решения, които правим от любов, заради жаждата за отмъщение, от страх или заради честта си. И как всички тези решения се отразяват на хората около нас.

Понякога получаваш знаци, предупреждения от съдбата. Но животът е такъв, че макар да усещаш опасността, която те дебне, да трябва да пренебрегнеш тези предупреждения. Заради любовта, отмъщението, страхът и честта. Заради старото приятелство и тайните, които преобръщат тронове. Книгата е сякаш изградена на опозиции - Кейтлийн и Церсей, Едард и Робърт, Джайм и Тирион...

Но това е само привидно. Никой от героите не е съвършеният, наивен, клиширан фентъзи персонаж, както романът не е клишираната фентъзи приказка за злия крал и добрия, изгубен принц, който го убива и се възцарява. Но не е... това е история, която ужасно много прилича на истинския живот, на истинската история - онази с убийствата, отровите и войните. С подслушаните тайни и предателствата.

"В играта на тронове печелиш, или умираш" казва Церсей Ланистър на Едард Старк. Всеки от тези герои се научава да оцелява. Или умира - да, Мартин е май-единственият автор, които представя тези невероятни герои, само за да ги избие 200 страници по-късно. Колкото по-добър, принципен и невероятен е някои от тях толкова по-скоро умира.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Колекция „Игра на Тронове“

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран

1 владимир /

Имам всичко - книгите, сериала!!!