Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Oathbringer

Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - твърди корици

Артлайн  / 

Не пропускайте дългоочакваната трета част от фентъзи сагата на Брандън Сандерсън Летописите на Светлината на Бурята.

Към пълното описание и видео

35.00 BGN Цена:
35.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Светослав Савов , Живко Станев и 31 други

Номер на продукт:

BKBK0000013N

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 28.05

Ценова защита

Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - твърди корици

Ключови характеристики

 • Корица:Твърда
 • Брой страници:1032
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Книголандия
 • Година:2017
 • Преводач:Вихра Манова, Йоанна Гацова
 • Националност:Американска
 • Вид:Роман
 • Език:Български
 • Баркод:9786191931101
 • ISBN:9786191931101
 • Жанрове:Приключенски, Фентъзи
 • Размер на продукта:165/235
 • Име:Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - твърди корици
 • Оригинално име:Oathbringer (The Stormlight Archive #3)
 

Не пропускайте дългоочакваната трета част от фентъзи сагата на Брандън Сандерсън Летописите на Светлината на Бурята - мащабния епос в традицията на Колелото на времето, която Брандън Сандерсън завърши за покойния Робърт Джордан.


Рошар
е свят на скали и бури, които с невероятно мощ помитат каменистата земя, оформяйки среда и цивилизация. Изминали са столетия от падането на десетте свещени ордена, наречени Сияйните рицари, но са останали техните тайнствени Вълшебни мечове и Вълшебни брони, които превръщат обикновените хора в почти непобедими бойци. За тях се водят и се печелят войни, а някои са готови да се разделят с цяло кралство, за да ги притежават.

Армиите на Далинар Колин Алети печелят победа на ужасяваща цена. В отчаянието си, паршендите призовават жестока Вечна буря, която помита света с разрушения. Стремейки се да изпревали стихията Каладин се решава на отчая полет, за да предупреди семейството си за надвисващата опасност.

В планините, високо над бурите, докато изследва чудесата на древната крепост на Сияйните войни, Шалан разкрива тъмна тайната, дебнеща в дълбините на кулата. Далинар осъзнава, че свещената му мисия да обедини родината си е обречена. Ако всички нации на Рошар не загърбят кървавото си минало и не се обединят, дори възраждането на Сияйните рицари няма да има силата да предотврати края на цивилизацията.

Ако сте пропуснали да се докоснете до вълнуващия свят, излязъл изпод майсторското перо на Сандерсън, може да си поръчате

Колекцията "Пътят на кралете + Сияйни слова" с 25% отстъпка.

В нея са включени първите два романа от поредицата:

Ревю от Книголандия

Книголандия

Леле. Цяла седмица четох тая тухла и към края вече наистина просто исках да се свърши - обичам Брандън Сандерсън, но просто ТОВА БЯХА ТВЪРДЕ МНОГО СТРАНИЦИ! А има още седем тома планирани в тази поредица... честно, нямам си и идея какво смята да прави, че да качва ниво и да задържа читателския интерес.

"Заклеващия" е третата част на Летописите на Светлината на Бурята, начената с Пътят на кралете и Сияйни слова, които същи си бяха солидни томове, но се четяха с лекота, повече действие и обрати се сипеха от всички страни... а и сякаш по-простички си бяха нещата, по-прями и проследими. В ревютата ми за тях може да проследите как започва тази епична история, за третата част вече ще съм по-кратък.

В настоящия том Сандерсън усложнява все повече и повече своя свят, дълбаейки както в предисторията на конфликта между хората и паршите, така и в миналото изобщо на тия понесли толкова насилие земи. На духовния фронт също се сипят нови и нови идеи за произхода на духчетата, боговете, които са имали власт, сияйните рицари и техните погазени клетви...

Главен герой тук е Далинар, Тоягата, обединителят на хората, чието минало е разказано в поредица от ретроспекции - това бе интересната линия, да си призная, отдавна не бях виждал толкова разнолик герой, който надгражда над болката и страданията, които е причинил, но и понесъл, и открил начин да продължи.

Около него има много помощници, сред които е основно Каладин, върху който досега бе основният фокус - тук му се налага да отстъпи назад, особено след като все повече хора овладяват силите на светлината на бурята. Шалан продължава своя сложен танц с различните си същности, става все по-добра в тъченето на светлина и създаването на илюзии.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - твърди корици

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран