Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Прилив

Прилив

Сиела  / 

Още с първите си книги Даниел Суарес заслужи да бъде сравняван с автори като Майкъл Крайтън, а романът "Прилив" не само затвърждава, но и надгражда имиджа му на едно от водещите имена в технотрилъра и научната фантастика.

Към пълното описание и видео

5.00 BGN Цена:
-- 15.90лв. 5.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
Добави в любими Любим продукт на: Елена Гешева , Kopeleto и 3 други

Номер на продукт:

BKBKF000532

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Прилив

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:491
  • Общи:Преводна литература
  • Препоръчано:Книголандия
  • Вид:Роман
  • Баркод:9789542815938
  • ISBN:9789542815938
  • Каталожен номер:3816
  • Жанрове:Научна фантастика, Трилъри

Представете си, че науката е много по-напреднала, отколкото си мислим – има лек за рака; безсмъртието вече не е мит; чистата, безплатна и почти неизчерпаема енергия е достъпна; антигравитацията е факт... и все пак светът е абсолютно същият.

По време на Студената война свръхсекретна американска агенция e получила мандат да контролира появяващите се нови технологии, да ограничава разпространението им, дори да отвлича и държи в садистичен затвор учените, които правят немислими пробиви – всичко това, за да се избегнат социалните катаклизми.

Възможно ли е обаче натрупването на подобна мощ да е безопасно? Или идва моментът, в който притежателите на изглеждащи като магия технологии решават, че е време да вземат властта в свои ръце? Светът е на прага на чудовищен прилив, който ще помете съществуващия ред… и може би предвещава ново мрачно Средновековие под диктатурата на тези, които владеят свръхтехнологиите.

Даниел Суарес

Американецът Даниел Суарес е IT специалист и консултант по информационни технологии, който нашумява в САЩ и по света, след като решава да се преориентира към писателския занаят – при това изключително успешно, благодарение на високоволтови научнофантастични технотрилъри, сред които огромна популярност му носят романите Демон (първоначално реализиран като самиздат, който описва историята на опасен изкуствен интелект) и Прилив (внушително предупреждение за човешката злоупотреба с достиженията на науката). Книгите му са наситени с научни и професионално изпипани детайли, а сюжетите им често анализират актуални и страховити сценарии, при които под прицел е неконтролируемия човешки стремеж както към знания, така и към власт. Авторът бързо привлече вниманието и на Холивуд, а малка, но любопитна подробност около биографията му е фактът, че в самото начало на кариерата си временно ползва псевдонима Леинад Сераус (името му, прочетено наобратно).

Ревю от Книголандия

Книголандия

Конспирациите са навсякъде около нас и както обичам да казвам: като се стреля на 360 градуса около нас, по чиста случайност и като статистическа закономерност все нещо се окаже истина. В света на “Прилив” се преплитат една от най-мощните такива теории – че правителствата и корпорациите крият научни пробиви с користни цели, като по този начин си осигуряват власт и печалби, както и че чрез монопола над технологиите може да се постигне жадуваното световно господство, срещу което противодействие няма.

    По време на Студената война  секретна американска агенция получава мандат да контролира технологиите – като не само присвоява откритията, но и има свободата да инсценира смъртта на учените, стигнали до тях, и да ги принуждава съдействат срещу заплахата от изолация от света. Натрупването на мощ е бавно, но необратимо – и в един момент те са като “Мъже в черно”, но без наличие на отговорност и с присъща арогантност и усещане за недосегаемост. Лечение на рака, тайната на безсмъртието, чистата и почти неизчерпаема енергия, мигновени и непроследими квантови комуникации и компютри, дори управляема антигравитация – тези открития, считани още за мечти, са реалност, но са узурпирани в името на защитата на социалния ред. И ръководителите на агенцията се превръщат в пазачите, които няма кой да пази – а изкушението да направляваш човечеството за негово собствено добро е твърде силно.

Виж още.

Ревюта на наши потребители за Прилив

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран