Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
sijanie-v-mraka

Сияние в мрака (меки корици)

Научна фантастика, фентъзи и хорър  / 

„Сияние в мрака“ е създадена по повод двайсетгодишния юбилей на „Библиотеката на Лиля“. Ако разрешите да се изчеткам сам (а след като тази антология е съставена от мен, значи мога да го сторя), мисля, че се справих чудесно през годините. Шест от дванайсетте разказа (не, няма грешка – единият е написан от двама души, затова имаме 13 автори и 12 разказа) ще прочетете за първи път в настоящата антология. Някои дори са написани специално за нея. Останалите шест са били помествани само в списания, ето защо е твърде възможно да ги виждате за първи път.“

Към пълното описание и видео

19.00 BGN Цена:
19.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Иво Евлогиев , Симеон Трифонов и 5 други

Номер на продукт:

BKBK0000153N

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 22.04

Ценова защита

Сияние в мрака (меки корици)

Ключови характеристики

През 1996 един младеж от Швеция – Ханс-Оке Лиля – страстен почитател на  Стивън Кинг, създава уебсайта „Библиотеката на Лиля“. Отначало публикува само информация от други източници, но постепенно започва да добавя свои коментари и рецензии. 
 
Днес  сайтът е сред най-посещаваните уебстраници за Стивън Кинг, харесван е и от запалените почитатели, и от онези, които тепърва откриват магията на този автор. Причината? Искате ли да научите последните новини от света на Стивън Кинг? Да прочетете мнения за филмите по негови книги? Да разберете какво мислят феновете? Влезте в  „Библиотеката на Лиля“, Верни читатели от цял свят, и ще получите всичко това, дори много повече. Защото Ханс-Оке Лиля не само рецензира книгите, разказите и филмите, а интервюира по телефона, по имейла и на живо най-значимите личности в света на Краля, включително самия него
 
Ето какво казва Лиля за антологията, чийто съставител е самият той:

„Сияние в мрака“ е създадена по повод двайсетгодишния юбилей на „Библиотеката на Лиля“. Ако разрешите да се изчеткам сам (а след като тази антология е съставена от мен, значи мога да го сторя), мисля, че се справих чудесно през годините. Шест от дванайсетте разказа (не, няма грешка – единият е написан от двама души, затова имаме 13 автори и 12 разказа) ще прочетете за първи път в настоящата антология. Някои дори са написани специално за нея. Останалите шест са били помествани само в списания, ето защо е твърде възможно да ги виждате за първи път.“
 
Е, Верни читатели, навярно вече предвкусвате удоволствието, което ви очаква.
 
Обаче първо чуйте какво казва Библиотечният полицай Марв – талисманът на сайта: „Пазете се, но… и се бойте“

 

♦  ♦  ♦

В антологията са включени разкази от много известни автори, всеки от които по един или друг начин е свързан със Стивън Кинг. Разказът от Стивън Кинг е публикуван през 1971-ва в списание и за първи път се издава „официално“:


 1. Стивън Кинг – Синият Компресор
 2. Джак Кечъм & П. Д. Кейсък – Мрежата
 3. Стюарт О’Нан – Романа за Холокоста
 4. Бев Винсънт – Ейлиана
 5. Клайв Баркър – Пиджин и Тереза
 6. Брайън Кийн – Краят на всичко
 7. Ричард Чизмар – Гробищен танц
 8. Кевин Кюгли – Привлечени от пламъка
 9. Рамзи Кембъл – Спътникът
 10. Едгар Алън По – Сърцето издайник
 11. Брайън Джеймс Фрийман – Майчина обич
 12. Йон Айвиде Линдквист – Ръководство за заклинания
 

♦  ♦  ♦

„Дванайсет съвършено различни истории, тринайсет автори ("Мрежата" е написан от Джак Кечъм и П. Д. Кейсък в съавторство); "Сърцето издайник" на Едгар Алън По е създаден преди 174 години, "Краят на всичко" на Брайън Кийн - преди малко повече от година; Ричард Чизмар, представен тук с "Гробищен танц", е съавтор на Стивън Кинг в "Кутията на Гуенди"; "Ръководство за заклинания" пък Йон Айвиде Линдквист пише специално за тази антология.

Измислени и реални, страховете ни оживяват по страниците на "Сияние в мрака". Всяка история е отделен свят, сътворен от въображение, на което му трябва само един спомен, една дума, една представа, за да полети. Мрачни, загадъчни, фантастични образи населяват световете в "Сияние"-то. Случки делнично-обикновени и магично-невероятни заплитат съдбите на героите.

Може да ви стори, че разказите в сборника нямат връзка помежду си. Ще сгрешите – всяка история съдържа миниатюрно "зрънце", от което ще покълне следващата. Или по-следващата...“

Светла Иванова

Ревю от Аз чета

Аз чета

Понеже съм върл фен на Стивън Кинг, следя всякакви негови официални и фен страници. Преди доста години една от тях се открои значително. Сайтът Lilja’s Library се появява в интернет пространството през 1996 г. и е създаден от шведа Ханс-Оке Лиля. Двайсет години по-късно Lilja’s Library е сред най-посещаваните и популярни виртуални места за почитателите на Кинг.

По случай юбилея на сайта Лиля решава да го отпразнува, като събере разкази от световните майстори на ужасите и ги издаде под заглавието "Сияние в мрака"(изд. "Плеяда"). Резултатът е приковаващи вниманието разнообразни творби, които дълго ще ви държат в напрежение.

"Сияние в мрака" е антология, побрала в себе си имената на Стивън Кинг, Клайв Баркър, Едгар Алън По, Йон Айвиде Линдквист и още много неизвестни за мен таланти.

За пръв път четох някои от авторите и задължително ще се разровя повече за един от тях - Брайън Кийн. Разказът му "Краят на всичко" е кратък, но истински тъжен. За няколко страници време успя да ме потопи в емоционалното състояние на главния герой, а признавам, че малко писатели успяват да ми повлияят така, било то и с няколко параграфа.

Изданието е оформено интересно - преди всяка творба има кратък текст от автора, който разказва откъде е тръгнала идеята му. Споделянето на вдъхновението определено прави книгата по-близка и лична за читателя. Подобен подход съм срещала при Стивън Кинг и Нийл Геймън.

Важно уточнение: не си представяйте, че всички разкази са свързани с ужасите. Не са и точно това прави сборника още по-хубав. Съдържа дванайсет различни истории, които ще ви впечатлят със своята стегнатост и ясно изразена индивидуалност.

Ще срещнете непредвидени убийства, интернет чатове с невъобразими последствия, ужасни и отвратителни хора, много смърт, пеперуди и едно заклинание, което ще поведе след себе си немислимото.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Сияние в мрака (меки корици)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран