Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Тленни обвивки (Скълдъгъри Плезънт 5)

Тленни обвивки (Скълдъгъри Плезънт 5)

Артлайн  / 

Скълдъгъри Плезънт и Валкирия Каин се завърнаха - точно навреме, за да видят как светът се обръща с краката нагоре... Докато те се опитват да измъкнат известен убиец от непобедимо зло, Валкирия предприема и своя лична тайна мисия. Задачата й я отвежда до смъртта и дори отвъд нея.

Към пълното описание и видео

15.99 BGN Цена:
15.99лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Ms Sweet , Darislav и 4 други

Номер на продукт:

BKBKF000036

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.04

Ценова защита

Тленни обвивки (Скълдъгъри Плезънт 5)

Ключови характеристики

 • Корица:Мека
 • Брой страници:472
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Книголандия
 • Преводач:Златка Паскалева
 • Националност:Ирландска
 • Вид:Роман
 • Език:Български
 • Баркод:9789542908395
 • ISBN:9789542908395
 • Каталожен номер:Artline
 • Жанрове:Приключенски, Тийнейджърски, Фентъзи
 • Размер на продукта:140/210
 • Тегло:555 g
 • Име:Тленни обвивки (Скълдъгъри Плезънт 5)
 • Оригинално име:Skulduggery Pleasant: Mortal Coil
 

Скълдъгъри Плезънт и Валкирия Каин се завърнаха - точно навреме, за да видят как светът се обръща с краката нагоре...


Докато те се опитват да измъкнат известен убиец от непобедимо зло, Валкирия предприема и своя лична тайна мисия. Задачата й я отвежда до смъртта и дори отвъд нея.

Освен това, всички Останки, стотици разкривени души, които превръщат хората в марионетки, се измъкват и започват да търсят могъщество, достатъчно голямо, за да ги води. Изправени пред такива непреодолими трудности, Скълдъгъри, Валкирия, Гастли и Танит не могат да се доверят на никого. Дори и един на друг...

Преди да напише детския си роман за детектив - скелет с вкус към хубави дрехи, Дерек Ланди става автор на два сценария - на филм със зомбита и на кървав трилър, където всички умират.

Пригежател на черен колан по карате кенпо, той е обучил в самозащита безброй деца, с надеждата да събере своя собствена армия от бойни мъници. Той е уверен, че всички те чакат да ги призове срещу враговете си (той всъщност няма врагове, но е сигурен, че ще се покажат рано или късно). Дерек живее в покрайнините на Дъблин, а причината сам да си пише биографията в тези редове е, за да може най-после да говори за себе си в трето лице без да изглежда надут или ненормален.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Спомням си, че някога взех първия “Скълдъгъри Плезънт” в ръка с усмивка, до голяма степен само заради великолепната корица и оформление. Книжката се оказа забавна, нищо повече. Една след друга се появиха нови части, които вече се улових, че чакам с нетърпение. И ето ме сега – зарибен до крайност, постоянно тормозещ преводачката Златка Паскалева докъде е стигнала с поредната книга и поглъщащ жадно като наркоман страниците далеч преди тяхното излизане на хартия.

“Тленни обвивки” определено вече не е роман само за тийнейджъри. Също както в страхотната трилогия “Живият хаос” първата част (тук първите три части) беше лека, а после бързо се усложни и стана мащабна и покоряваща. Петата част на поредицата за Валкирия Каин и детективът-скелет Скълдъгъри Плезънт е вече точно това – една “пораснала” книга, в която вече няма място за шеги – всичко е смъртоносно сериозно. Е, почти, все пак Дерек Ланди знае как да осолява манджата си.

Този път Безликите богове липсват на хоризонта, почти няма и организирани лоши, които се опитват да скроят пореден коварен номер, с който да прекършат организираното магьосичество в Ирландия. Но въпиющата некромантска потайност (и некадърност) довежда до освобождаването на хилядите зловещи Останки, инак пазени на сигурно място в дематериализиращия се хотел на могъщия маг Страха. Останките владеят изкуството на обладаването и десетки магьосници и стотици хора стават покорни подчинени на тяхното търсене на Даркесата – бъдещият ипостас на Валкирия, за която е предречено, че ще унищожи света.

Книгата проследява бесните усилия на Валкирия да осуети бъдещето си – за тази цел трябва да умре поне за малко и тук Ланди докарва писанието си до ръба на безумието, когато исках лично да го разпарчетосам, ако ми беше паднал. Не стига това, а наоколо се подвизава чудовищно силният адепт и сериен убиец Тесаракт, който успява с лекота да се справи с цялата компания бойци от добрите наведнъж. А, и да не пропуснем, че ред от най-силните магьосници стават маши в ръцете на Останките…

Както ми спойлнаха преди книгата – един от важните добри умира, а друг минава на страната на лошите. Толкова.

“Тленни обвивки” е вече сериозна работа, написана чудесно, развиваща се светкавично, бликаща от оригинални хрумки и нови и нови гледни точки към иначе “класически” същества като вампири и зомбита. Чудновати магьосници се пръкват отляво и отдясно, но никоя сила не може да се противопостави на разбудената Даркеса…

Светът пак подлежи на унищожение. А има още части от поредицата – СТРАХОТНО!

Ревюта на наши потребители за Тленни обвивки (Скълдъгъри Плезънт 5)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран