Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Война на световете: Изтреблението

Война на световете: Изтреблението

Бард  / 

Уолтър Дженкинс се оказа прав. Втората война започна! Минали са четиринайсет години от марсианското нашествие в Англия. Човечеството е продължило напред. Все още държи под око небесата, но без особена тревога, защото веднъж вече е надвило космическия нашественик и знае как да го направи отново при нужда. Проучванията на изоставените цилиндри и машини са довели до технологичен скок.

Към пълното описание и видео

24.99 BGN Цена:
24.99лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Милен , Валерия Станчева Христова и 2 други

Номер на продукт:

BKBK0000928N

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Война на световете: Изтреблението

Ключови характеристики

 • Корица:Мека
 • Брой страници:480
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Книголандия
 • Година:2017
 • Преводач:Милена Илиева
 • Националност:Английска
 • Вид:Роман
 • Език:Български
 • Баркод:9789546558114
 • ISBN:9789546558114
 • Жанрове:Научна фантастика
 • Размер на продукта:140/210
 • Име:Война на световете: Изтреблението
 

Уолтър Дженкинс се оказа прав. Втората война започна!

Минали са четиринайсет години от марсианското нашествие в Англия. Човечеството е продължило напред. Все още държи под око небесата, но без особена тревога, защото веднъж вече е надвило космическия нашественик и знае как да го направи отново при нужда. Проучванията на изоставените цилиндри и машини са довели до технологичен скок.

Марсианците са беззащитни пред земните бацили. Армията е подготвена. Затова, когато астрономите улавят данни за нови изстрелвания от повърхността на Марс, новината е приета сравнително спокойно. Освен ако не се вслушат в брътвежите на един човек – Уолтър Дженкинс, разказвача от книгата на Уелс. Той е сигурен, че марсианците са се поучили от поражението си и са предприели необходимите мерки да се адаптират.

Уолтър Дженкинс е прав.

В хаоса на новото нашествие попада и една млада журналистка, снаха на Уолтър. Джули трябва да оцелее във Втората война и да разкаже за нея. Изтреблението на човечеството е започнало.

Ревю от Книголандия

Книголандия

...в марсианските владения хората ще живеят в клетки, “пълни с псалми, химни и благочестивост”. Бил е прав! Прав е бил!

Обичам си Война на световете на Хърбърт Уелс, макар че едва ли бих я препрочел отново. Но от момента, в който се чу за продължението на Стивън Бакстър, именувано Изтреблението, я чаках с нетърпение - това унищожително планетно противопоставяне просто трябваше да бъде продължено. Разбира се, имах си едно наум, фантастиката толкова се разви, а тази книга неминуемо трябваше да носи отгласа на оригинала.

За радост, Бакстър е успял да балансира между почит към Уелс, но и да развие неговата история - защото тук не просто марсианците отново атакуват, но в сблъсъка са привлечени и други същества от Слънчевата система.

Историята е поела по различен път след Първата марсианска война, отблъсната не от хората, а от земната природа. Четиринайсет години след нея Англия е под диктаторски милитаристичен режим, Германия е затънала в мащабна война с Русия и никой не знае какви ужаси се случват на далечния Източен фронт (макар че слухове се носят доволно), Америка не желае да има нищичко общо с войнолюбивите европейци и дори няма сериозна армия.

Цари странен оптимизъм, че дори марсианците да се върнат, това ще се случи отново в Англия и там ще бъдат смазани без проблеми - поуките от първата атака са взети, технологията е напреднала от изследването на чуждопланетните машинарии, а "Титаник" например оцелява след сблъсъка с айсберга заради подсиления с марсиански алуминий корпус.

Само Уолтър Дженкинс, чиито спомени от първата война са се превърнали в класика, но и са го скарали с всички, които е описал в неблагоприятна светлина, обаче мрачно прогнозира, че марсианците ще се върнат - и този път ще са подготвени. И се оказва прав.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Война на световете: Изтреблението

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран