Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-23%
zaklevaschija-meki-korici

Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - издание с меки корици в 2 тома

Артлайн  / 

Не пропускайте дългоочакваната трета част от фентъзи сагата на Брандън Сандерсън Летописите на Светлината на Бурята.

Към пълното описание и видео

26.95 BGN Цена:

35.-лв.

26.95лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: Мартин , Стоян и 3 други

Номер на продукт:

BKBK0000085N

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 25.04

Ценова защита

Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - издание с меки корици в 2 тома

Ключови характеристики

 • Корица:Мека
 • Брой страници:1032
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Книголандия
 • Година:2017
 • Националност:Американска
 • Вид:Роман
 • Език:Български
 • Баркод:9786191931095
 • ISBN:9786191931095
 • Жанрове:Приключенски, Фентъзи
 • Размер на продукта:165/235
 • Име:Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - издание с меки корици в 2 тома
 • Оригинално име:Oathbringer (The Stormlight Archive #3)
 

Не пропускайте дългоочакваната трета част от фентъзи сагата на Брандън Сандерсън Летописите на Светлината на Бурята - мащабния епос в традицията на Колелото на времето, която Брандън Сандерсън завърши за покойния Робърт Джордан


Рошар
е свят на скали и бури, които с невероятно мощ помитат каменистата земя, оформяйки среда и цивилизация. Изминали са столетия от падането на десетте свещени ордена, наречени Сияйните рицари, но са останали техните тайнствени Вълшебни мечове и Вълшебни брони, които превръщат обикновените хора в почти непобедими бойци. За тях се водят и се печелят войни, а някои са готови да се разделят с цяло кралство, за да ги притежават.

Човечеството се изправя лице в лице с Опустошението след завръщането на Пустоносните - враг толкова многоброен колкото и жаден за отмъщение.

Алетските армии на Далинар Колин Алети печелят краткотрайна победа на ужасяваща цена. В отчаянието си, паршендите призовават жестока Вечна буря, която помита света с разрушителна сила и пробужда някога мирните и роболепни парши от вековното им поробване от хората. В отчаян опит да предупреди семейството си за опасността, Каладин Благословеният от Бурята трябва да приеме факта, че новозапалената ярост на паршите може да е напълно оправдана.

В града-кула Уритиру, сгушен в планините високо над бурите, Шалан Давар проучва чудесата на древната крепост на Сияйните рицари и разкрива мрачни тайни, спотайващи се в дълбините. Далинар осъзнава, че изпълняването на мисията му - обединяването на родния му Алеткар, може да не е достатъчно.

Ако всички нации на Рошар не загърбят пропитото с кръв минало и не се обединят, и ако самият Далинар не успее да се изправи срещу въпросното си минало, дори и възстановяването на Сияйните рицари няма да може да предотврати края на цивилизацията.

Ако сте пропуснали да се докоснете до вълнуващия свят, излязъл изпод майсторското перо на Сандерсън, може да си поръчате

Колекцията "Пътят на кралете + Сияйни слова" с 25% отстъпка.

В нея са включени първите два романа от поредицата:

 

Ревю от Книголандия

Книголандия

Леле. Цяла седмица четох тая тухла и към края вече наистина просто исках да се свърши - обичам Брандън Сандерсън, но просто ТОВА БЯХА ТВЪРДЕ МНОГО СТРАНИЦИ! А има още седем тома планирани в тази поредица... честно, нямам си и идея какво смята да прави, че да качва ниво и да задържа читателския интерес.

"Заклеващия" е третата част на Летописите на Светлината на Бурята, начената с Пътят на кралете и Сияйни слова, които същи си бяха солидни томове, но се четяха с лекота, повече действие и обрати се сипеха от всички страни... а и сякаш по-простички си бяха нещата, по-прями и проследими. В ревютата ми за тях може да проследите как започва тази епична история, за третата част вече ще съм по-кратък.

В настоящия том Сандерсън усложнява все повече и повече своя свят, дълбаейки както в предисторията на конфликта между хората и паршите, така и в миналото изобщо на тия понесли толкова насилие земи. На духовния фронт също се сипят нови и нови идеи за произхода на духчетата, боговете, които са имали власт, сияйните рицари и техните погазени клетви...

Главен герой тук е Далинар, Тоягата, обединителят на хората, чието минало е разказано в поредица от ретроспекции - това бе интересната линия, да си призная, отдавна не бях виждал толкова разнолик герой, който надгражда над болката и страданията, които е причинил, но и понесъл, и открил начин да продължи.

Около него има много помощници, сред които е основно Каладин, върху който досега бе основният фокус - тук му се налага да отстъпи назад, особено след като все повече хора овладяват силите на светлината на бурята. Шалан продължава своя сложен танц с различните си същности, става все по-добра в тъченето на светлина и създаването на илюзии.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Заклеващия (Летописите на Светлината на Бурята 3) - издание с меки корици в 2 тома

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран