Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

0 0.-лв. Поръчай
 
kosmos-seygan

Космос (Бард)

Цена:
47.99лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Как се е зародила Вселената? Какво е станало след избухването на Големия взрив? Има ли живот на други планети? Къде да търсим разумните същества – в Млечния път или в далечните галактики, на 200 или на 200 милиона светлинни години? Кога ще срещнем извънземен разум? Готови ли сме да общуваме с него? На тези спиращи дъха въпроси дава отговор Карл Сейгън.
drakoni-v-rajskata-gradina-tv-rdi-korici

Дракони в райската градина (твърди корици)

Цена:
20.-лв.

Наличност:

На склад Виж
‌‌Тази история на човешкия мозък от Големия взрив преди петнайсет милиарда години до съвсем ново време е увлекателна и прекрасна: Карл Сейгън ни повежда на едно велико читателско приключение, като ни предлага своите образни и поразителни прозрения за мозъка на човека и на зверовете, за произхода на човешкия разум, за ролята на нашите най-незабравими предания и тяхната изумителна връзка с някои нови открития.
nasladata-na-otkrivatelstvoto

Насладата от откривателството

Цена:
16.-лв.

Наличност:

На склад Виж
‌„Насладата на откривателството“ е една прекрасна съкровищница от най-добрите интервюта, речи, лекции и статии на Ричард Файнман. Тази увлекателна и разнообразна колекция предоставя един близък и завладяващ поглед към неговия живот и мислене. В тях виждаме Файнман такъв, какъвто винаги е бил – в една вечна игра с идеите, но и винаги сериозен по отношение на важните за него неща, а именно честността, независимостта и готовността да признае невежеството си.
Механизмите на ума

Механизмите на ума

Цена:
19.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌„Механизмите на ума” разказва за невероятното сътрудничество на двама големи мислители, станали герои както на бойното, така и на университетското поле. И двамата правят забележителни кариери в израелската армия, а изследванията им са дълбоко свързани с необикновените им житейски преживявания. Амос Тверски е блестящ и самоуверен воин и екстраверт, а Канеман е интроверт, чието непрестанно себеизследване е разсадникът на идеите му. Двамата стават един от най-великите тандеми в историята на науката, работейки в толкова тясно сътрудничество, че не са в състояние да си спомнят чий мозък кои идеи е родил, нито на кого се пада заслугата.
paranoja-i-paranojalni-s-stojanija

Параноя и параноялни състояния (твърди корици)

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌Проследен е пътят на познанията ни за параноята и параноялните състояния, като въз основа на литературни данни и собствен клиничен опит се взема отношение към нозологичната същност на заболяването, описват се подробно неговата клинична картина и диференциална диагноза, разглеждат се социалното му значение и възможностите за профилактика и лечение. Книгата е предназначена за медици, преди всичко психиатри и невролози, но тя ще представлява интерес и за психолози, социолози и юристи.
-32%
kolekcija-darvin-i-bog-istorijata-na-bog-opasnata-ideja-na-darvin

Колекция „Дарвин и Бог“ (Историята на Бог + Опасната идея на Дарвин)

Цена:

73.-лв.

49.99лв.

Наличност:

На склад Виж
"Историята на Бог" разказва за начина, по който мъжете и жените са възприемали Бог от Авраам до наши дни. С труда си "Опасната идея на Дарвин" Денет ни показва защо той напълно заслужава определението "един от най-провокативните мислители на планетата".
-30%
kolekcija-rak-t-biografija-i-spravochnik-imperator-t-na-vsichki-bolesti-p-len-spravochnik-za-raka

Колекция „Ракът: Биография и справочник“ (Императорът на всички болести + Пълен справочник за рака)

Цена:

71.-лв.

49.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Информацията е сила и когато Вие или ваш близък човек се изправите пред диагнозата рак, нуждата от точна и достоверна медицинска информация става неотложна. "Пълният справочник за рака" и "Императорът на всички болести" Ви насърчава да предприемете интегративен подход в раковата профилактика, лечение и оздравяване - едно съчетание от алтернативни и конвенционални методи.
-10%
nadnikni-v-choveshkoto-tjalo

Надникни в човешкото тяло

Цена:

49.-лв.

44.10лв.

Наличност:

На склад Виж
"Надникни в човешкото тяло" e книга атлас от ново поколение, съчетаваща висока информативност и нагледност с игрово начало. Пластмасовият макет в средата на книгата дава възможност за "отгръщане" на човешкото тяло пласт по пласт и поглед отвътре върху основните системи и органи. Текстът е систематизиран и обогатен със забавни примери. Обучението вече е удоволствие!‌
ogledalno-dokosvane

Огледално докосване

Цена:
15.90лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
‌Красиво, интелигентно и състрадателно написана, изпълнена с последните новости в неврологията, психологията и психиатрията, „Огледално докосване” е приковаващо и оригинално разследване на непроучените кътчета на мозъка, където се коренят основите на човешките преживявания и взаимоотношения – на всичко, свързано с мисленето, чувствата и съществуването.
-10%
otk-snati-deca

Откъснати деца

Цена:

20.-лв.

18.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Написана в достъпен стил, „Откъснати деца“ показва на родителите как да използват този немедикаментозен подход в домашни условия. Авторът предлага тестове, чрез които те сами да се опитат да установят в коя мозъчна половина е нарушението при тяхното дете, и предлага серия упражнения, чрез които децата да постигнат сериозни физически, сетивни и образователни резултати. Дадени са съвети за промяна на поведението, информация за храни, които следва да се избягват, и последваща програма за постигане на трайни резултати.
-31%
kolekcija-tajnite-na-vselenata-vselena-s-promis-l-poleto

Колекция „Тайните на Вселената“ (Вселена с промисъл + Полето + Квантовият активизъм)

Цена:

48.97лв.

33.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Колекцията разказва вълнуващата история на физиката на невъзможното. Включени са заглавията "Вселена с промисъл","Квантовият активизъм" и "Полето".
stanete-bogati-b-dete-svobodni

Станете богати, бъдете свободни

Цена:
1.50лв.

Наличност:

На склад Виж
Как да забогатеем, да се пенсионираме млади и да си живеем живота, без да се претрепваме от работа. Изберете своя път към финансовата свобода! Това е вашето лекарство против бедност! Единствено условие: да искате да се учите и да започнете да действате!
bogata-zhena-kniga-po-investirane-za-zheni

Богата жена. Книга по инвестиране за жени

Цена:
10.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Ким е съвършеният пример за жена, абсолютно незапозната с парите или света на инвестирането. Разбира рано, че не е създадена да следва традиционния начин на живот просто защото е изключително независима, създадена за конкурентен начин на живот и има истински проблем, когато някой друг й казва какво да прави.
evoljucija-na-vsichko

Еволюция на всичко

Цена:
17.90лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Човешкото общество еволюира неумолимо. Книгата на Мат Ридли помага да се проумее как се променя човешкият свят - досущ като природата около нас. Измененията в човешките институции, предмети и навици са постепенни, неотклоними и неизбежни.
t-nkoto-izkustvo-da-ne-ti-puka

Тънкото изкуство да не ти пука

Цена:
14.95лв.

Наличност:

На склад Виж
Повечето хора мечтаят за безоблачно щастие, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... Накратко - живот, за който останалите да им завиждат. Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват този фалшив идеал за щастие.
kak-da-promenim-s-dbata-si-psihologicheski-praktikum

Как да променим съдбата си. Психологически практикум

Цена:
19.90лв.

Наличност:

На склад Виж
"Как да променим съдбата си" обобщава клиничния опит на известния руски психотерапевт Михаил Литвак по сценарийно препрограмиране. В нея са представени различните форми на трудноадаптивни личностни комплекси, които определят съдбата на човека.
mensa-testove-za-inteligentnost-tv-rdi-korici

Mensa: Тестове за интелигентност (твърди корици)

Цена:
16.90лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Книгата съдържа над 600 въпроса, загадки и игри, които ще ви помогнат да развиете вашите езикови и математически умения, да увеличите максимално паметта си и да подобрите своите знания, съсредоточеност и креативност.‌
wishpin-algorit-m-t-na-uspeha-ili-r-kovodstvo-za-realizirane-na-mechti

Wishpin. Алгоритъмът на успеха или Ръководство за реализиране на мечти

Цена:
18.98лв.

Наличност:

На склад Виж
Историята ни започва в една наглед обикновена година, в началото на един необикновен век. А героите на тази история са двама приятели, които се носеха по течението на реката - живот като на повечето хора, които ги заобикаляха.
gen-t-edna-intimna-istorija-tv-rdi-korici

Генът. Една интимна история (твърди корици)

Цена:
39.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Разгърнете тази епична, вълнуваща история за раждането и развитието на една от най-революционните научни идеи. Втъкана в книгата като червена нишка присъства и историята на семейството на Мукхърджи с повтарящия се модел на психични заболявания, напомняйки ни за дълбокото значение на генетиката за всекидневния живот. Книгата звучи особено актуално днес, когато съществува реалната възможност да променяме човешкия геном и по този начин да влияем върху съдбата и идентичността на децата си. Готови ли сме за тази отговорност?
moz-k-t-lekuva-tv-rda-korica

Мозъкът лекува (твърда корица)

Цена:
29.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
В книгата си "Невероятният мозък" Норман Дойджи разкрива измеренията на невропластичността - способността на мозъка да променя своята структура и функции. В "Мозъкът лекува" Дойджи стига още по-далеч - показва как можем да използваме необикновената мощ на невропластиката, за да облекчим или дори напълно да излекуваме мозъчни заболявания, смятани до този момент за нелечими или необратими.
moz-k-t-lekuva-meka-korica

Мозъкът лекува (мека корица)

Цена:
25.-лв.

Наличност:

На склад Виж
В книгата си "Невероятният мозък" Норман Дойджи разкрива измеренията на невропластичността - способността на мозъка да променя своята структура и функции. В "Мозъкът лекува" Дойджи стига още по-далеч - показва как можем да използваме необикновената мощ на невропластиката, за да облекчим или дори напълно да излекуваме мозъчни заболявания, смятани до този момент за нелечими или необратими.
-10%
v-prosi-i-otgovori-nauka-i-priroda

Въпроси и отговори: Наука и природа

Цена:

9.99лв.

8.99лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Настоящата книга е посветена на науката и природата и е предназначена за всички любознателни деца. Великолепните илюстрации и систематизираната информация ще ги потопят в света на растенията и животните, географията и астрономията.
sedemte-navika-na-visokoefektivnite-hora-kibea

Седемте навика на високоефективните хора (Кибеа)

Цена:
16.-лв.

Наличност:

На склад Виж
В книгата "Седемте навика на високоефективните хора" Стивън Кови представя холистичен, интегриран, принципно-центриран подход за разрешаването на личните и професионалните проблеми. Проницателно и интригуващо авторът разкрива последователен път към постигане на цялостен живот, изпълнен с честност, справедливост и човешко достойнство.
kak-da-izpolzvame-silata-na-svoeto-pods-znanie-kibea

Как да използваме силата на своето подсъзнание (Кибеа)

Цена:
6.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Цялото ни щастие или страдание произтичат от нас самите. Ние сме такива, каквито са мислите ни. Съзнанието наподобява записващо устройство и препраща към подсъзнанието идеи, впечатления, вярвания, убеждения. Мислите съдържат енергия, която преминава в действие.
intimen-dnevnik-mechtanie-za-filina-kibea

Интимен дневник. Мечтание за Филина (Кибеа)

Цена:
10.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Размисли за жените, брака и любовта. Класическа творба, един от най-ценните и оригинални документи в историята на човешкото самопознание. "Мечтание за Филина" е най-прочутата, най-превеждана и издавана в цял свят колекция фрагменти от "Интимен дневник". Като ориентиращ критерий за подбора на текстовете е сантименталната връзка на Амиел с Мари Фавр, която Амиел нарича Филина.
eneagrama-kibea

Енеаграма (Кибеа)

Цена:
15.-лв.

Наличност:

На склад Виж
Хелън Палмър обобщава многообразието от човешки характери в девет основни психологически типа. Релефно са очертани житейските дилеми, присъщи на всеки тип, основните психически проблеми и предразположения, моделиращите семейни истории, характерният стил и начин на поведение в интимния живот и на работното място, отношението към властта и авторитетите.
dushata-na-choveka-kibea

Душата на човека (Кибеа)

Цена:
10.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Това е една от най-същностните творби на Ерих Фром. Изследва глъбинните механизми на човешката психика и поведение като взаимодействие на противоположни нагласи, формиращи "синдрома на израстването" и "синдрома на упадъка". Книгата впечатлява с проницателните наблюдения за противоречивата природа на човешките души и с духовната извисеност на вярата в силата на любовта, разума и доброто.
da-imash-ili-da-b-desh-kibea

Да имаш или да бъдеш (Кибеа)

Цена:
14.-лв.

Наличност:

На склад при доставчик Виж
Книгата изследва проявите на двата модуса на съществуване в различните аспекти на всекидневния живот, в процесите на усвояване на знания и общуване, очертава особеностите на ключови понятия и ценности като радостта и прошката, солидарността и изкуството да се живее ТУК И СЕГА.
-30%
kolekcija-il-n-m-sk-socialnijat-organiz-m

Колекция „Илън Мъск + Социалният организъм“

Цена:

50.-лв.

34.99лв.

Наличност:

На склад Виж
"Социалният организъм" е незаменим наръчник за бизнес лидери, маркетинг специалисти, политици и за всеки, който иска да разбере дигиталния свят. Ръководство не само за социалните мрежи, но и за човешкия живот в днешно време и накъде се е запътил той. Кой е човекът зад PayPal, Tesla Motors, SpaceX, SolarCity, Hyperloop и идеята за глобална комуникационна мрежа? Проследете пътя от нелекото детство на Илън Мъск в ЮАР до върховете на световния бизнес.