Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
ebola-istoriyata-na-edin-smartonosen-virus-v-prirodata-i-sred-horata
Виж откъс

Ебола: историята на един смъртоносен вирус в природата и сред хората

Вакон  / 

Какво се крие зад страховитата репутация на Ебола? Какво представлява вирусът? Как е еволюирал през годините? Какво можем да очакваме? Журналистът Дейвид Куомън се впуска в прецизно разследване по следите на Ебола, разграничавайки фикцията от реалността. Със смъртност от 90% Ебола убива бързо и болезнено, но дали ще се превърне в реален филм на ужасите?

Към пълното описание и видео

11.90 BGN Цена:
11.90лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Jordanka , ELENA и 2 други

Номер на продукт:

BKBKI000659

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.04

Ценова защита

Ебола: историята на един смъртоносен вирус в природата и сред хората

Ключови характеристики

  • Име:Ебола: историята на един смъртоносен вирус в природата и сред хората
 

Какво се крие зад страховитата репутация на Ебола? Какво представлява вирусът? Как е еволюирал през годините?
Какво можем да очакваме?


Журналистът Дейвид Куомън се впуска в прецизно разследване по следите на Ебола, разграничавайки фикцията от реалността. Със смъртност от 90% Ебола убива бързо и болезнено, но дали ще се превърне в реален филм на ужасите? Куомън разглежда перспективите пред плашещата действителност, нарастващия шум и митове, които обграждат вируса.

Американският журналист умело поставя последните налични данни за болестта на картата на историческия ѝ контекст. Връща се до първите документирани случаи през 1976 г. и проследява научните и медицински изследвания до днес.

Куомън показва, че и без излишен апокалиптичен драматизъм историята на вируса е ужасяваща. Той обяснява, че експертите не знаят точно как действа вирусът. С преплитането на непосредствен репортаж и изследвания от мястото на събитието, с интервюта на различни специалисти и очевидци, това проникновено четиво предоставя на читателя един нов и задълбочен поглед към Ебола – какво е известно, какви загадки остават и какво може да се оспорва. Това е книга, която разбунва духовете, без да насажда безпочвен страх.

"Колкото по-висок е броят на случаите, твърди Куомън, толкова по-голяма е вероятността вирусът на ебола, какъвто го познаваме, да еволюира към нещо по-добре адаптирано за преминаване от човек на човек, сценарий, който в момента съществува само в кошмарите ни."

Това издържано научно изследване се чете като детективски роман, разсъблича митовете и оставя скелета на несигурното бъдеще.

Преводът е дело на Александра Лозанова.

 

"Това четиво успешно представя тревожните събития от 2014 г. в един исторически контекст… Книгата на Куомън, като повечето произведения за вируса Ебола, е дълбоко потресаваща, но също така е и трезво написана, което я извежда на преден план сред множеството заглавия по темата, повечето от които страховити истории на ужасите или медицински трилъри."

Мичико Какутани, Ню Йорк Таймс

"Добре поднесена книга, която дава обяснение за всичко, което знаем и което не знаем за този ужасяващ вирус."

Ник Стоктън

  

♦  ♦  ♦


Дейвид Куомън
(р. 1948) е американски журналист, писател и изследовател. В продължение на петнайсет години списва рубриката "Природни закони" в списание "Аутсайд". Негови статии се появяват и на страниците на "Нешънъл Джиографик", "Харпърс", "Ролинг Стоун", "Ню Йорк Таймс Бук Ревю" и други периодични издания. Работата му включва пътувания из джунгли, планини, отдалечени острови и блата.

Живее в Монтана със съпругата си.

Ревю от Аз чета

Аз чета

„Ебола“ на Дейвид Куомън (изд. „Вакон“) е неголяма, но съдържателна книга, която ни запознава сбито с историята и екологията, както и начина на действие на вируса. Изследването на Куомън представлява широкодостъпно научно-популярно четиво, което ще ви информира за същността на проблема eбола, като проследи пораженията от смъртоносния вирус в природата и сред хората. Ще отговори на много въпроси по достъпен и трезв начин с добре отмерена прецизност и без крайни твърдения.
David_Quammen-vakon
Разбулването на митовете около вируса на достъпно научно ниво си е изкуство. Като човек, който учи биология, с ръка на сърцето бих твърдяла, че Дейвид Куомън се е справил прекрасно със задачата да обясни природата на вируса в същността й по разбираем за всеки читател начин и едновременно с това научно издържано.

Виж цялото ревю.

Ревюта на наши потребители за Ебола: историята на един смъртоносен вирус в природата и сред хората

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран