Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Иноваторите
Виж откъс

Иноваторите

СофтПрес  / 

Какво е креативността? Как визионерските идеи стават реалност? Как работи умът на гениите? Авторът на официалната биография на Стив Джобс, Уолтър Айзъкс отговаря с "Иноваторите". Научете вълнуващите истории на пионерите на дигиталната революция.

Към пълното описание и видео

35.00 BGN Цена:
35.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
Добави в любими Любим продукт на: Емил Веселинов , Даяна Емилова и 12 други

Номер на продукт:

BKBKI000534

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Иноваторите

Ключови характеристики

 • Корица:Мека
 • Брой страници:592
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Аз чета
 • Година:2014
 • Преводач:Марин Загорчев, Яна Маркова
 • Националност:Американска
 • Вид:Биографии
 • Език:Български
 • Баркод:9786191512003
 • ISBN:9786191512003
 • Каталожен номер:SoftPres_1040421
 • Жанрове:История, Компютърна грамотност, Математика, Технологии
 • Размер на продукта:152/234
 • Име:Иноваторите
 • Оригинално име:The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses, and Geeks Created the Digital Revolution
 

Какво е креативността? Как визионерските идеи стават реалност? Авторът на официалната биография на Стив Джобс,
Уолтър Айзъксън отговаря


През 2011 г. Уолтър Айзъксън запозна света с живота на Стив Джобс чрез биографията, която се превърна в глобален феномен и стана една от най-купуваните нехудожествени книги в историята на човечеството. В новия си шедьовър "Иноваторите" писателят разкрива вълнуващите истории на пионерите на дигиталната революция, без които не биха съществували нито Джобс, нито компютрите и интернет.

Ако искате да научите как се раждат иновациите и как сътрудничеството е свързано с креативността, "Иноваторите" ще ви завладее!


Книгата ни запознава с вълнуващия живот на пионерите на дигиталната революция, създали компютрите и интернет. Всичко започва с графиня Ада Лъвлейс, дъщерята на лорд Байрон, която става първият програмист още през ХIХ век, и продължава с впечатляващите личности Ванивър Буш, Алан Тюринг, Джон фон Нойман, Джон Ликлайдър, Дъг Енгелбърт, Джон Атанасов, Робърт Нойс, Бил Гейтс, Стив Возняк, Стив Джобс, Тим Бърнърс-Лий, Лари Пейдж...

Как работи умът на гениите?


Авторът увлекателно рисува идейния свят на тези изключителни новатори, сменя умело гледната точка, а дълбокият му личен интерес към темата калейдоскопично разкрива постепенното развитие на 10-те най-съществени иновации на цифровата ера. Книгата надниква в мислите на иноваторите, разкрива защо са толкова изобретателни и показва как способността им да си сътрудничат ги прави още по-успешни.

Иновациите се раждат там, където изкуството докосва науката!


В наши дни иновациите, креативността и съвместната работа са ключът към успеха във всяко начинание, а "Иноваторите" показва какъв път е извървян, за да се стигне до тази истина. Потопил се за няколко години в житейските истории на тези гениални изобретатели, Айзъксън майсторски разкрива как в екип, където приоритет са познанията, творческият размах и споделянето на идеи, се раждат великите откриватели и артистите на бъдещето.

"Иноваторите" е най-достъпната и най-изчерпателната история на цифровата ера.

Уошингтън Поуст

Това е разказ за ключовите събития на нашата дигитална епоха, разгърнат последователно, ясно, завладяващо - и понеже ярките идеи обикновено се раждат в главите на необичайни личности, у които странностите на характера съпътстват свръхразвития интелект - и по
изключително забавен начин.

Гардиън

Айзъксън е съумял да разкаже вдъхновяващата история на дигиталната ера по начин, достъпен за широката публика. Всеки, който използва компютър или някоя от съвременните му разновидности, ще бъде силно впечатлен от тази книга.

Лайбръри Джърнъл

Ако си мислите, че знаете всичко за компютрите, прочетете "Иноваторите". Изненадите ви очакват на всяка страница.

Хюстън Кроникъл

♦  ♦   


Уолтър Айзъксън
е автор на биографиите на Стив Джобс, Айнщайн, Кисинджър и Бенджамин Франклин, а в съавторство с Еван Томас е написал "Мъдрите хора: Шестима приятели и създаденият от тях свят". Има дългогодишен опит като председател на CNN и отговорен редактор на списание Time, а понастоящем е изпълнителен директор на "Аспен". Живее със съпругата си във Вашингтон.

Ревю от Аз чета

Аз чета

Можеш ли да си представиш живота преди век и половина? Какво щеше да правиш точно в този момент, ако няколко десетки запалени по технологиите учени не бяха създали възможността да имаш компютър или смартфон? С "Иноваторите" Уолтър Айзъксън, добре познат ни като автор на официалната биография на Стив Джобс, тръгва по следите на тези щури хора, връщайки се до средата на XIX век, за да опише стъпките на „гениите, които изобретиха цифровото бъдеще“.

Вероятно си даваш сметка, че биографиите са един от най-трудните жанрове в литературата - всеки има свои интерпретации на фактите и авторът трябва да направи наистина сериозно изследване и да отсее неверните спомени от истинските случки. А когато героите в едно подобно изследване надвишават 50, колко ли по-сложно може да бъде?

Шапки долу обаче за Айзъксън - години работа, дали като резултат близо 600 страници истинска наслада в морето от информация, технологични пробиви и моменти на прозрение. В „Иноваторите“ ще видиш много познати имена, но и ще разбереш за приноса на десетки гении, чието дело сякаш днес остава встрани от медийния шум, когато се споменава историята на компютрите.

Ще изброя набързо етапите в цифровата епоха, на които се спира Уолтър – идеята за изчислителната машина на графина Ада Лъвлейс, първите аналогови компютри и програмни езици, транзисторите, микрочиповете и микропроцесорите до персоналния компютър, първите прототипи на интернет до световната мрежа и живота ни онлайн в епохата 2.0. „Иноваторите“ е истински учебник по история на технологиите, търсещ ключа към създаването на едно бъдеще, променило живота ни повече от всичко останало.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Иноваторите

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран