Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-25%
kolektsiya-psihologiya-i-psihokonsultirane

Колекция „Психология и психоконсултиране“

Изток-Запад  / 

Колекцията включва три мащабни, академични изследвания в областта на теорията и практиката на психологията, психотерапията и консултирането.

Към пълното описание и видео

120.00 BGN Цена:

160.-лв.

120.-лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: jus7tme , Тихомир и 7 други

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 24.05

Ценова защита

Колекция „Психология и психоконсултиране“

Ключови характеристики

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:515 + 520 + 760
  • Общи:Преводна литература
  • Преводач:Людмила Андреева
  • Националност:Американска
  • Вид:Изследвания, Учебници
  • Език:Български
  • Жанрове:Медицина, Психология
  • Размер на продукта:165/230
  • Име:Колекция „Психология и психоконсултиране“
 

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.

 

Колекцията включва три мащабни, академични изследвания в областта на теорията и практиката на психологията, психотерапията и консултирането

♦  ♦  ♦

Откриването на психологията. Науката за психиката (кратко издание)


Джон Качопо
и Лора Фребърг представят психологията като интегративно поле по два начина. Първо, учебникът отразява полагащото се на психологията място като централна наука, която синтезира изследванията в редица други области.

Второ, психологията се представя като единна наука, която се стреми към пълно разбиране на човешката психика, а не като слабо свързан набор от автономни подобласти.

Днес психологията бързо върви към своята зрялост като интегративна, многодисциплинарна област; този въвеждащ текст предлага възможността "цялата" психология да се въведе в един курс.

"Науката може да е върховният израз на човешката предвидливост, почтеност и сътрудничество, но може да е и инструментално преследване, пълно с мислене в тесни рамки, предубедени преценки и егоистични действия. Предизвикателство, пред което е изправена науката през следващите 10 години, е битката между тези различни концепции за науката пред лицето на засилващата се конкуренция и намаляващите ресурси.

Повторяемите факти са предпоставката за всяка добра научна теория. Науката обаче е нещо повече от натрупването на факти, целта ѝ е разкриването на тяхната тайна - конкретизирането на механизма, който лежи в основата на появата им. Голям научен напредък може да се постигне с едно-единствено изследване, но повечето примери на такъв напредък са резултат от цели програми от педантични изследвания, които могат да се повтарят.

Изследователската програма прави възможно голям изследователски въпрос да се раздроби на по-малки, поддаващи се на изучаване поредици от въпроси и да се осигури достатъчно внимание към детайлите във всяко изследване - от неговото замисляне и изпълнение до анализа и интерпретацията му, така че емпиричните резултати да представляват поддаващи се на повторение научни факти, на чиято основа човек може да гради солидно; с други думи практикуването на почтеност и търпение."

Джон Т. Качопо

Преводът е дело на Людмила Петрова. 

♦  ♦  ♦


Джон Терънс Качопо
(роден през 1951г.) е почетен професор в университета в Чикаго. Основава и е директор на Центъра за когнитивна и социална невронаука там. Той е съосновател на социалната невронаука и е член на катедрата по психология, катедра по психиатрия и поведенческа невронаука.

Джон е автор на повече от 500 научни статии, глави, рецензии и коментари и около 20 книги. Изследванията му са финансирани непрекъснато от 1978 г. насам чрез федерални субсидии от Националната научна фондация и Националните институти по здравеопазване. Учи в университета в Нотр Дам (1977-1979), Университета в Айова (1979-1989 г.) и Държавния университет в Охайо (1989-1999 г.) преди да се присъедини към факултета по психология на университета в Чикаго.

Той също така е бил външен преподавател по Социални невронауки в Свободния университет на Амстердам в Холандия и е гост-професор в Държавната ключова лаборатория по когнитивна невронаука в Пекинския университет в Китай.

Джон е служил и на различни журналистически брандове и е бивш редактор на "Психологическия преглед", "Перспективите за психологическите науки" и "Социалната невронаука".

♦  ♦  ♦

Лора А. Фребър е професор по психология в Калифорнийския политехнически държавен университет, Сан Луис Обиспо, където преподава курсове по уводна психология, биологична психология, усещане и възприятие. Тя е автор на три издания на "Откриване на поведенческите невронауки". С Джон Качопо от Университета в Чикаго Лора е съавтор на две издания на "Откриване на психологията".

Лора завършва бакалавърската и следдипломната си квалификация в UCLA. Там е привилегирована да учи невронатомия с Арнолд Шайбел и е изследвала ефекта от психоактивните лекарства върху ученето и паметта под ръководството на Мъри Ярвик и Роналд Сийгъл в Невропсихиатричния институт на UCLA. Като връх на образованието си Лора завършва дисертацията си с Робърт Рекорла, а след това продължава образованието си в университета в Йейл.

Научната кариера на Лора започва на 23-годишна възраст, докато е все още студент в UCLA, когато започва да преподава в колеж. От 2011 г., за да разбере по-добре нуждите на онлайн образователната общност, тя също започна да преподава онлайн, включително курсове по социална психология, усещане / възприятие, статистика, изследователски методи, когнитивна психология и писане в психологията. Тя е получава награди в продължение на три години (1991 г., 1994 г. и 2009 г.) за работата си с ученици с увреждания.
 

♦  ♦  ♦

Теория и практика на консултирането и психотерапията


В основополагащия труд "Теория и практика на консултирането и психотерапията" проф. Джералд Кори ни въвежда в единайсетте основни терапевтични подхода на консултирането и психотерапията. Ученият разглежда ключовите понятия на всеки подход, неговите характеристики като терапевтичен процес и целите му, взаимоотношенията клиент-терапевт и конкретните процедури, използвани в практиката на консултирането.

Предлаганата в учебника информация помага да се изгради балансирано мнение за основните цели на всеки от теоретичните подходи в психотерапията и запознава читателите с практическите техники, които обикновено се използват от консултантите, практикуващи по тези подходи. Радващият се на огромна популярност учебник помага на студентите и заинтересуваните да сравнят и съпоставят терапевтичните модели.

Джералд Кори демонстрира как може да бъде приложена всяка една от теориите чрез клиничния случай на Стан.

Обединявайки измеренията на мисленето, чувствата и човешкия опит, радващият се на огромна популярност учебник на Джералд Кори предлага лесен за разбиране текст, който помага на студентите и на практикуващите да сравняват и да съпоставят терапевтичните модели, на които са основани теориите за консултирането, в които ни въвежда авторът: психоаналитични, Адлерови, екзистенциални, центрирани върху човека, гещалтистки, подход на реалността, поведенчески, когнитивно-поведенчески, подход на семейните системи, феминистки и постмодерни подходи.

Проф. Кори определя целите на своя труд така: "Тази книга е написана за курсовете по психологическо консултиране за бакалаври, магистри и докторанти по психология и за подготовка на консултанти, специалисти по човешки услуги и за професиите от областта на психичното здраве. Тя представя основните концепции и практики в съвременните терапевтични системи и обсъжда някои етични и професионални въпроси в консултативната практика. Книгата цели да научи студентите да избират интелигентно от различните теории и техники и да започнат да развиват личен стил на консултиране."

♦  ♦  ♦


Джералд Кори
е почетен професор в Калифорнийския щатски университет във Фулъртън, лицензиран психолог. Той получава докторската си степен по психологическо консултиране от Университета на Южна Калифорния.

Кори е сертифициран член на Американския борд по професионална психология - консултативна психология; национално сертифициран консултант, член на Американската психологическа асоциация (консултативна психология), член на Американската асоциация по консултиране и член на Асоциацията на специалистите по групова работа.

Член е и на Американската асоциация по групова психотерапия, Американската асоциация на консултантите по психично здраве, Асоциацията за духовни, етични и религиозни ценности в консултирането, Асоциацията за обучение и супервизиране на консултанти, както и на Западната асоциация за обучение и супервизиране на консултанти. 

♦  ♦  ♦

Теория и практика на груповото консултиране


"Теория и практика на груповото консултиране"
представя на читателя задълбочен преглед на 11 теории за груповото консултиране. Освен че илюстрира как да се прилагат тези теории на практика, този бестселър ръководи студентите и практикуващите в разработването на собствен синтез на различни аспекти на теориите.

С ясния и директен стил на писане на Кори читателите могат с лекота да схванат всяко теоретично понятие и неговото взаимоотношение с груповата практика.

"Тази книга е добре написан, всеобхватен учебник по практики за групово консултиране, етика, техники и приложение на теорията."

д-р Джослин М. Бенет-Гарауей, лицензиран професионален консултант, Университет на Детройт в Мърси

"Това е ефективен учебник по групово консултиране, който деконструира груповото консултиране на критично важните му компоненти: водене на групата, етика, етапи, умения и техники, и след това го подсилва с приложението му с различни популации и интегрирането на теориите за груповото консултиране."

Мередит Дрю, Сентинъри Колидж

"Това е отличен учебник, който осигурява както начално, така и напреднало разбиране за теориите и практиките на груповото консултиране. Той включва цялостен, но въпреки това лаконичен обзор на основния групов процес и практика. Той осигурява ясно разбиране на теоретичните основи на ключовите допускания и техники на всяка теория и илюстрира тяхното приложение към групите в действие. Препоръчвам тази книга на всички студенти и професионалисти, които са си поставили за цел да подобрят приложението на теорията в практиката си в терапевтични групи."

Хедър Смит, Кент Стейт Юнивърсити

"Това е най-добрата книга на пазара, която може да се използва във воденето на курс по групово консултиране. Тя е четивна и моите студенти я използват с голямо удоволствие. Според мен интегративното ударение е ценно за бъдещите консултанти. Частите върху училищното консултиране, многокултурните въпроси и баланса между теорията и практиката я правят задълбочен, всеобхватен учебник."

Пол Близард, Мисури Стейт Юнивърсити 

♦  ♦  ♦


Джералд Кори
е почетен професор по човешки услуги в Щатския университет на Калифорния във Фулъртън; сертифициран от Американския борд по професионална психология консултативен психолог; лицензиран психолог; национален сертифициран консултант; член на Американската психологическа асоциация (Консултативна психология); член на Американската асоциация по консултиране и член на Асоциацията на специалистите по групова работа.

Д-р Кори води бакалавърски, магистърски и докторски курсове по групово консултиране, както и курсове по преживелищни групи, теория и практика на консултирането и етика в консултирането. Той е автор или съавтор на 15 учебника по консултиране и на многобройни статии в научни списания. Заедно със съпругата си Мариан Шнайдър Кори провежда тренингови семинари по групово консултиране за професионалисти от областта на психичното здраве в много университети в САЩ, Канада, Мексико, Китай, Хонконг, Корея, Германия, Белгия, Шотландия, Англия и Ирландия.

През 2001 г. двамата получават Наградата за изявена кариера на Асоциацията на специалистите по групова работа. Д-р Кори защитава доктората си по консултиране в Университета на Южна Калифорния.

Ревюта на наши потребители за Колекция „Психология и психоконсултиране“

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран