Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
-20%
kolektsiya-psihologiya-i-psihokonsultirane

Колекция „Психология и психоконсултиране“

Изток-Запад  / 

Колекцията включва изследванията: „Откриването на психологията“, „Теория и практика на консултирането и психотерапията“ и „Теория и практика на груповото консултирането“.

Към пълното описание и видео

127.99 BGN Цена:

160.-лв.

127.99лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: jus7tme , Стефан и 3 други

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 17.01

Ценова защита

Колекция „Психология и психоконсултиране“

Ключови характеристики

Възможно е някое от заглавията в колекцията да не е налично на склад, което може да удължи срока за доставка на поръчката.


Колекцията включва три мащабни, академични изследвания в областта на тероията и практиката на психологията, писихотерапията и консултирането.

 

Откриване на психологията

Джон Качопо и Лора Фребърг представят психологията като интегративно поле по два начина.
 
Първо, учебникът отразява полагащото се на психологията място като централна наука, която синтезира изследванията в редица други области. Второ, психологията се представя като единна наука, която се стреми към пълно разбиране на човешката психика, а не като слабо свързан набор от автономни подобласти.
 
Днес психологията бързо върви към своята зрялост като интегративна, многодисциплинарна област; този въвеждащ текст предлага възможността „цялата“ психология да се въведе в един курс.
 
 

 Теория и практика на консултирането и психотерапията

Обединявайки измеренията на мисленето, чувствата и човешкия опит, радващият се на огромна популярност учебник на Джералд Кори предлага лесен за разбиране текст, който помага на студентите и на практикуващите да сравняват и да съпоставят терапевтичните модели, на които са основани теориите за консултирането, в които ни въвежда авторът: психоаналитични, Адлерови, екзистен­циални, центрирани върху човека, гещалтистки, подход на реалността, поведенче­ски, когнитивно-поведенчески, подход на семейните системи, феминистки и постмодерни подходи. Нещо повече: той демонстрира как всяка теория може да се прилага чрез един клиничен случай („Стан“).

 Теория и практика на груповото консултиране

Задълбочен преглед на 11 теории за груповото консултиране. Освен че илюстрира как да се прилагат тези теории на практика, този бестселър ръководи студентите и практикуващите в разработването на собствен синтез на различни аспекти на теориите. С ясния и директен стил на писане на Кори читателите могат с лекота да схванат всяко теоретично понятие и неговото взаимоотношение с груповата практика.

 

Това е ефективен учебник по групово консултиране, който деконструира груповото консултиране на критично важните му компоненти: водене на групата, етика, етапи, умения и техники, и след това го подсилва с приложението му с различни популации и интегрирането на теориите за груповото консултиране.“  

Мередит Дрю, Сентинъри Колидж

 
 

Ревюта на наши потребители за Колекция „Психология и психоконсултиране“

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран