Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Комета (меки корици)
Виж откъс

Комета (меки корици)

Изток-Запад  /  ,

„Комета“ е завладяващо приключение, незаменима книга за всеки, който някога е съзерцавал небесата и се е питал какво се крие отвъд. Кои са тези грациозни посетители на нашето небе? Сега вече знаем, че те носят както живот, така и смърт, и ни указват нашия произход.

Към пълното описание и видео

27.00 BGN Цена:
27.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Sonya Rizova , Ростислав и 9 други

Номер на продукт:

BKBKS000169

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 21.06

Ценова защита

Комета (меки корици)

Ключови характеристики

„Комета“ очовечава науката. Красива и интересна книга.
 – Юнайтед Прес Интърнашънъл
 
Солидно научно познание, примесено с не по-малко солидна доза забавление. „Комета“ е жадувана глътка свеж въздух.
Хамилтън Спектейтър
 

Книгата е спиращо дъха космическо пътешествие с комета. Астрономът Карл Сейгън, носител на наградата „Пулицър“, и писателката Ан Друян изследват произхода, природата и бъдещето на кометите, а също и свързаните с тях екзотични митове и суеверия. Авторите показват как с появата си кометите са вдъхновили някои от великите открития в историята на науката и повдигат интригуващи въпроси за тези сияйни посетителки от междузвездния мрак.

„Комета“ е завладяващо приключение, незаменима книга за всеки, който някога е съзерцавал небесата и се е питал какво се крие отвъд. Кои са тези грациозни посетители на нашето небе? Сега вече знаем, че те носят както живот, така и смърт, и ни указват нашия произход.

Карл Сейгън

Роден е на 9 ноември 1934 г. в Ню Йорк, САЩ. Учи физика, астрономия, астрофизика. Научната и творческа му дейност е пряко свързана с НАСА. Теорията му за вероятните условия на планетата Венера, е потвърдена от мисията на Маринър 2. Има изключителен принос  за безпилотните космически мисии, изследващи слънчевата система. Той предлага идеята за поставяне на универсално съобщение, разбираемо от извънземен разум, на космически апарат, предназначен да напусне слънчевата система. Участва в създаването на първото физическо съобщение, записано върху златната плоча, прикрепена към апарата Пайанър 10, изстрелян през 1972 г. През следващите години продължава да подобрява дизайна и най-обстойното съобщение, което е създадено с негова помощ, е златната плоча, изпратена с космическите сонди Вояджър през 1977 г.

Умира на 20 декември 1996 г. и остава един от най-ревностните радетели за популяризиране на науката и критичното мислене. 

Ревю от Книголандия

Книголандия

Кометите са междинна станция от еволюцията на планетите. Те са видели много. Като останки от формиращата се Слънчева система те могат да ни разкажат много. Както кометите, така и планетите са формирани от междузвездна материя. Разликата е, че от създаването на Слънчевата система планетите са минали през огромна преработка, физическа и химическа, докато кометите от Облака на Оорт остават сравнително недокоснати от опустошенията на времето. Това е основната мотивация за изгряващата ера на изследването на комети с космически апарати. Изследвайки кометите, ние изучаваме своето собствено начало.

Смайващо е колко много знание и информация може да сбере зад две корици великият Карл Сейгън, отново, както и при “Сенките на забравените прадеди”, в дует със съпругата си Ан Друян. “Комета” е поредната много закъсняла негова книга (издадена е през далечната, казвам го с болка като моя рождена, 1985 г.), също като “Бледа синя точица” и “Дракони в райската градина”.

И все пак това, че вече ги има, а и се преиздават други като “Контакт” и - надявам се - "Свят, населен с демони", все пак показват, че има светлина в тунела за рационалната литература у нас.

“Комета” е шеметно пътешествие, което едновременно се вглежда в далечното минало, когато се е формирала Слънчевата система в яростни сблъсъци и кошмарни катаклизми, и далеч отвъд орбитата на Плутон, където невидими се носят безброй замръзнали тела, останки от този период. Нарядко някоя от тях бива увлечена поради една или друга причина и се гмурва към Слънчевата система, където, ако имаме късмет, я виждаме в небето си, а ако нямаме... е, динозаврите са нямали.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Комета

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран