Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
t-nkoto-izkustvo-da-ne-ti-puka

Тънкото изкуство да не ти пука

Хермес  / 

Повечето хора мечтаят за безоблачно щастие, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... Накратко - живот, за който останалите да им завиждат. Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват този фалшив идеал за щастие.

Към пълното описание и видео

14.95 BGN Цена:
14.95лв.
Купи Продуктът все още не е наличен. Натиснете „Pre-order”, за да го получите веднага при пристигането му!
Pre-order [?]
Добави в любими Любим продукт на: Мария Манчева , juventina и 27 други

Номер на продукт:

BKBK0000935N

Наличност:

Очаквана наличност - Допечатка на 15.05.2018

Ценова защита

Тънкото изкуство да не ти пука

Ключови характеристики

  • Име:Тънкото изкуство да не ти пука
 

Най-четеното нонфикшън заглавие на Амазон през 2017 г.


Повечето хора мечтаят за безоблачно щастие, вечна любов, привлекателна външност, вдъхновяваща и високоплатена работа... Накратко - живот, за който останалите да им завиждат. Социалните мрежи и консуматорската ни култура постоянно подхранват този фалшив идеал за щастие.

Гарантираните начини да го постигнем обаче все повече заприличват на сапунен мехур, който авторът на тази книга спуква, като заявява смело: "Целият този сладникав позитивизъм и радостни врели-некипели за самопомощ наблягат най-вече на това, което ви липсва. Ключът към добрия живот е да не ви пука за това да трупате още и още, а да ви пука само за истинските и важните неща".

Преди да осъзнаем това обаче, трябва да осмислим голяма част от неприятните истини и да имаме реалистични очаквания. Марк Менсън развенчава редица установени "житейски правила" и прави доста шокиращи заявления, докато ни въвежда в тънкостите на изкуството да не ни пука.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Много хора са се вманиачили до такава степен да живеят "правилно", че накрая пропускат изобщо да живеят.

Книгите са самопомощ са винаги търсени, но формата им сякаш е на периоди - дълго време се търсеха милозливи книги, в които мъдростите се поднасяха под формата на притчи или източни приказки, лесни за споделяне онлайн и преразказване с блеснал поглед на съседката на кафе. За щастие, това отмина, псевдодуховността и лековерното приемане на всичко с етикет "мъдрост от миналото" отново си зае нишата точно до езотериката, която никога няма да отмре, давайки фалшиви лесни обяснения на сложната реалност около ни.

"Тънкото изкуство да не ти пука" на Марк Менсън е различен тип книга за самопомощ - пряма и безцеремонна, тя не гали с перце егото на читателя и не го насърчава да се приема за невинна жертва или герой с временна депресия, а за нормален човек, който живее в един наистина полудял свят. Защото ако в нещо няма съмнение, то е, че всичко около нас се променя с такава скорост, че да изпитваш трудности да се адаптираш пак и пак е нормата, а не изключението.

Разполагаме с толкова боклуци и възможности, че вече дори не знаем за какво ни пука и за какво = не.

Менсън е самоуверен приказливко, а книгата му е продължение на неговия онлайн успех - статиите от сайта му се четат от стотици хиляди всеки месец, във фейсбук го следват 420 000 души, в туитър - 90 000, солидни числа и добра основа за книжен продукт. "Тънкото изкуство да не ти пука" не е точно типа вдъхновена и добре премислена книга - освен интересните, има и доста изсмукани от пръстите примери, но все пак трябва да се отчете, че е насочена към младата американска публика, така че е нормално от наша гледна точка не всичко да е занимателно и разбираемо.

Виж още

Ревю от Аз чета

Аз чета

Това ще прозвучи супер: "Аз не си падам по селф-хелп книги, но тази трябваше да я прочета". Ами да, не ми пука!

Сега сериозно - когато една книга разкаже играта на конкуренцията и се нареди като най-продавана сред нехудожествените заглавия в Amazon, то това няма как да е случайно. Съответно и аз не я пропускам - авторът Марк Менсън изглежда забавен, нахакан младеж, който явно е успял да предизвика аудиторията, за да създаде мегаселър.

"Тънкото изкуство да не ти пука" (изд. Хермес) е по-скоро анти селф-хелп издание, маскирано като истинска книга за самопомощ. Учи ни да не се занимаваме с глупости заради мисълта, че сме предопределени за велики дела, а да се съсредоточим върху важното. Или по-скоро, да показваме зрялост, като подбираме внимателно нещата, за които да ни пука.

Менсън обръща много сериозно внимание на това как постоянното показване на "добри примери" и "знаменитости" (често т. нар. квазери - хора, известни с това, че са известни) в наситените с новини и маркетингови послания мултимедийни канали кара всички нас да мечтаем да бъдем по-добри, по-успели, по-богати, по-харесвани. И да правим повече секс, разбира се - ценност №1 в 21. век.

Марк Менсън обаче не съветва да бягаме от проблемите си, дори напротив. Нещо като "не ми пука, че ми пука". И предписанието му е просто:

Тайната рецепта е в решаването на проблемите, а не в това поначало да нямате проблеми.

Направете преглед на своите ценности, освободете се от онези, които не зависят от вас (например да ви харесват максимален брой хора), и оставете тези, които зависят само от вас (да поставяте семейството си винаги на първо място, да кажем).

Виж още

Ревюта на наши потребители за Тънкото изкуство да не ти пука

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран