Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Казуси по наказателно право - особена част

Казуси по наказателно право - особена част

Професионална и справочна литература  /  ,

Казуси за практическо приложение на наученото по дисциплината „Наказателно право. Особена част”. Трето издание.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKE00588

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Казуси по наказателно право - особена част

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:552
  • Общи:От български автор
  • Година:2013
  • Вид:Закони
  • Баркод:9789547308404
  • ISBN:9789547308404
  • Каталожен номер:30272
  • Жанрове:Право
  • Тегло:1 kg

Третото издание на „Казуси по наказателно право – особена част“ следва вече наложилата се и успешна формула на второто издание. И тук са предложени казуси за практическо приложение на наученото по дисциплината „Наказателно право. Особена част”, а въпросите към тях – основни и допълнителни, са формулирани така, че да съдействат за максимално ефективно и пълноценно усвояване на знанията по материята и за преговор на наученото по дисциплината „Наказателно право. Обща част”. Голяма част от казусите са осъвременени с оглед развитието на обществената реалност и наказателното ни законодателство в последните пет години.

Решаването на предложените казуси съдейства за разбиране на институтите на наказателното право в тяхната цялост и взаимовръзка и за придобиване на способности за прилагане в практиката едновременно на нормите от общата и особената част на НК. Затова изданието е полезно не само на студентите по право, но и на юристите, на които предстои явяване на изпит за постъпване на работа в органите на съдебната власт или в адвокатурата, който се провежда под формата на решаване на казус.

Основната новост в третото издание, освен актуализацията на казусите, е допълването на съдебната практика с всички решения на Конституционния съд и на Общото събрание на Наказателната колегия на ВКС, имащи отношение към съответната материя, и с решения на ВКС. Сега практиката обхваща периода 1955–2012 г. Така се подчертава справочният характер на сборника като помагало за бъдещи и практикуващи юристи в материята на отделните видове престъпления. Подбраните и систематизирани актове на върховната съдебна инстанция дават ключ за решаването на съответните „юридически задачи“ и по този начин се постига баланс между теоретични и практически знания и умения по наказателно право. Целта на изданието е да спомага за развиване на аналитично юридическо мислене, на способност за мотивирано и съобразено с действащото законодателство, доктрината и съдебната практика обосноваване на правни тези.

Ревюта на наши потребители за Казуси по наказателно право - особена част

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран