Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-25%
kolektsiya-lyubov

Колекция „Любов“

Колибри  / 

Три истории за страсти и копнежи, които ще стоплят сърцата ви. Три книги, в които властва любовта - безумна, опустошителна, завладяваща. Любов отвъд границите на възможното.

Към пълното описание и видео

27.00 BGN Цена:

36.-лв.

27.-лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: ELENA , ЕЛЕНА и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKR000367

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.05

Ценова защита

Колекция „Любов“

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:168 + 192 + 152
  • Общи:Преводна литература
  • Преводач:Десислава Антова, Румяна Маркова
  • Националност:Американска, Мексиканска, Турска
  • Вид:Роман
  • Език:Български
  • Жанрове:Любовни романи, Съвременни
  • Размер на продукта:130/200
  • Име:Колекция „Любов“
 


Три истории за страсти и копнежи, които ще стоплят сърцата ви. Три книги, в които властва любовта - безумна, опустошителна, завладяваща. Любов отвъд границите на възможното.

Любов, огромна като катедрала

Това е историята на една любов, огромна като катедрала, необуздана като развилнели се пирати, любов, изпълнена с песни, изповеди, възторзи, с дръзки абордажи, вземане на заложници, яростни бури. Белязана от много плам и преливаща от много страдание.

Кей Бартолди е книжарка, Джонатан Шилдс - писател. Той пише пътеводител, тя му изпраща необходимите му книги и му препоръчва други. Двамата се познават само от писмата, които разменят. И в които си пишат главно за... книги.

Докато обсъждат произведенията на Мопасан, Флобер, Роже Мартен дю Гар, откриват, че имат сходни вкусове и една и съща страст - литературата. Постепенно писмата им все повече заприличват на писма между влюбени, а чрез книгите от любимите си автори споделят неща, които не са смеели да си признаят.

До неочакваната развръзка.

"Любов, огромна като катедрала е епистоларен роман, изпълнен с много лиризъм. Кажи ми какво четеш, за да ти кажа кой си и как умееш да обичаш - това сякаш е идеята на нетипичното за Панкол произведение, което не отстъпва на най-доброто, написано от нея."

♦  ♦  ♦


Катрин Панкол
(родена 1954 г.) е завършила френска филология, преподавала е френски и латински, работила е като журналистка и е живяла е в Ню Йорк, където следва курсове по художествено писане в Колумбийския университет. Още първите два романа й спечелват известност и тя и се отдава само на писане.

Издала е общо 15 романа, но най-известна е трилогията, която се открива с Жълтите очи на крокодилите, пожънала нечуван успех и изстреляла Панкол сред най-четените автори на нашето време. Следващите два романа с колоритни заглавия Бавният валс на костенурките и Катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник затвърждават репутацията й.

Панкол е преведена на 25 езика, а от книгите й са продадени над три милиона екземпляра.

Законът на любовта


"Законът на любовта"
е вторият роман на Лаура Ескивел след глобалния успех на Като гореща вода за шоколад и се смята от критиката за негово продължение, макар на пръв поглед сравнението да изглежда странно.

Повествованието е подчинено на същата изпълнена с радост и безумство енергия, но този път Ескивел ни поднася роман new age, един метафизичен екшън с жанрови щрихи и от научната фантастика, чието действие се развива в Мексико Сити през 23-ти век и ни потапя в една космична любов.

След страстна нощ двама влюбени, които след 14 хиляди прераждания най-сетне са се срещнали отново, неочаквано биват разделени. Налага им се да преживеят невероятни превъплъщения и да прекосят цялата галактика, за да бъдат заедно.

Романът на Лаура Ескивел е проникновено и вълнуващо разсъждение за смисъла на живота, за човешката природа, за преходната връзка между тялото и духа, за важността на личното сетивно-органично усещане и преживяване в процеса на познанието, за любовта и омразата, за насладата от любовното изживяване, за верността и ревността.

Тя изразява съкровеното си схващане, че животът се ражда като потребност да се внесе равновесие в света. Разбираме също, че омразата, завистта и властта са в основата на всемирния хаос, докато любовта, обичта, художеството и литературата са призвани да възстановяват загубения ред и хармонията.

♦  ♦  ♦


Лаура Ескивел
е родена през 1950 г. в Мексико. Авторка е на световни бестселъри като "Като гореща вода за шоколад" (преведен на 35 езика и продаден в 4,5 милиона екземпляра) "Малинче" и "Законът на любовта".

В първия си роман "Като гореща вода за шоколад", издаден през 1989 г., Лаура Ескивел използва прийомите на магическия реализъм, за да комбинира ежедневното и свръхестественото, по подобие на Исабел Алиенде. Романът, ситуиран във времето на революцията в Мексико в началото на 20 век, демонстрира значението на дома и кухнята в живота на Ескивел.

Тя вярва, че кухнята е най-важното място в дома и я характеризира като източник на познание и проникновение, което носи наслада. Заглавието на романа препраща към разговорен израз, използван в испанския език, който е свързан с изключителност на усещанията, а метафората за кипенето е свързана с гнева, страстта, сексуалността. Книгата "Като гореща вода за шоколад" се радва на огромен международен успех.

В продължение на три години заема първо място в класацията за бестселъри в Мексико и е преведена на 35 езика. Българският превод е дело на Илинда Маркова; книгата е издадена през 2004 г. и преиздадена през 2011 г. по повод гостуването на Ескивел в България. През 1994 година романът е екранизиран по сценарий, създаден от самата писателка.

Пепел от рози


"Пепел от рози"
е историята на шестнайсетгодишната Фатмагюл и нейния труден път към любовта и щастието. Действието се развива в един град като много други, където живеят и цинични богаташи, и отрудени хора, и корумпирани политици. В този град Фатмагюл ще премине през драматични изпитания, Керим ще познае разкаянието и двамата ще се отправят към мъката и радостта на общото си бъдеще.

Киноновелата "Пепел от рози" (оригинално заглавие "Каква е вината на Фатмагюл?") е написана по телевизионния сериал "Пепел от рози", от своя страна създаден по романа на класика на турската литература Ведат Тюркали.

Сериалът се радва на невероятен успех не само в страната си, но и в България, където е гледан, очакван с нетърпение и обсъждан от милиони зрители, не на последно място и заради прекрасната игра на Берен Саат в ролята на Фатмагюл и на Енгин Акюрек като Керим.

Ревюта на наши потребители за Колекция „Любов“

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран