Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
otvad-igrata-za-sporta-i-oshte-neshto

Отвъд играта. За спорта и още нещо

Вакон  / 

Иво Иванов, който промени облика на българската спортна журналистика и ни разтърси с "Кривата на щастието", предлага напълно обновено издание на дебютната си книга "Отвъд играта", в която са включени статии, публикувани в между 2003-2008 г., както и нови текстове.

Към пълното описание и видео

16.00 BGN Цена:
16.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Марта Панкова , Симеон и 9 други

Номер на продукт:

BKBKN002403

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.04

Ценова защита

Отвъд играта. За спорта и още нещо

Ключови характеристики

  • Име:Отвъд играта. За спорта и още нещо
 

"Отвъд играта" е първият сборник на Иво Иванов, включващ неговата специфична документална есеистика от най-ранния му авторски период във в. "7 дни спорт". Оригиналното издание, публикувано през 2008 г. в две части, е отдавна изчерпано и е на практика неоткриваемо.

Книгата, която държите в ръцете си, е отговорът на издателство Вакон на желанието на хиляди читатели да се сдобият с тази библиографска рядкост. "Отвъд играта" е много повече от поглед назад, и то не само заради актуалното звучене на всеки един от разказите в нея. Всъщност книгата спокойно би могла да бъде озаглавена "Отвъд отвъд играта", тъй като е значително разширена и на страниците й са намерили място и някои от историите на Иво Иванов, публикувани през последните две години в българскитe медии.

Ако никога не сте попадали на текстовете на Иво, ще трябва да се приготвите за едно изненадващо приключение. Думите на автора живеят в свое собствено безжанрово пространство, а пътешествията, които ви очакват между тези две корици, са меко казано непредвидими. Историите му ни запознават с изумителни личности, места и събития, но това, което ги прави особено ценни, е способността им да проникват ей така, без усилие в иначе охраняваните ни души, да ни карат да се замислим, да ни разсмиват, да ни натъжават по най-красивия възможен начин и дори да променят нещо дълбоко в нас.

Каква е тайната на тези разкази? Как успяват да обезоръжат сърцата ни? Как така откриват парче по парче нещата от живота, които сме търсили с години? Може би магията им е неприкрито неспотаена в тяхната искреност. Иво не крие нищо от себе си - гласът му на страниците е такъв, какъвто е и в живота. Няма фалш, няма престореност, няма маски и грим.

Причината историите му да ни докосват е в това, че те са докоснали него самия. Отваряйки широко вратите към себе си, Иво Иванов неусетно ни дава възможност да го поканим в нашия собствен вътрешен свят и да го превърнем в част от него. Вселената на Иво Иванов е някъде там - отвъд играта. В нея понякога има усмивки, понякога сълзи, понякога и двете едновременно.

Едно е сигурно - ако посетите тази хубава, пъстра, животопроменяща вселена, няма да останете безразлични и след като прелистите последната страница, ще установите, че част от вас е останала в нея завинаги.


♦  ♦  ♦


Иво Иванов е журналист, автор и телевизионен кореспондент. През 2014 г. излиза книгата му Кривата на щастието, с която става един от най-четените и обичани български автори. “Отвъд играта” е първият му сборник, съдържащ текстове, писани между 2003-2007 година. Настоящето издание е разширено и допълнено с материали, публикувани в периода 2014-2016 г.

Текстовете му са много специфични и нестандартни и често изненадват читателя с неочаквани метафори, особена структура и кодирани послания. Експерименталният му стил е донякъде повлиян от гонзо журналистиката на Хънтър Томпсън, но има свое собствено, уникално звучене.

Дори когато отразява обикновено спортно събитие или постиженията на относително неизвестен атлет, Иво Иванов го прави по начин, който търси общочовешки изводи и без усилие предизвиква задаването на важни, екзистенциални въпроси, чиито отговори са в основата на нашето съществуване.

Иво Иванов

Автор, който дирижира размаха на българската спортна журналистика от голямо разстояние – живее в Канзас и статиите му засягат до голяма степен американския спортен живот. Уникалният му стил обаче, повлиян от гонзо журналистиката на Хънтър Томпсън (автор на Страх и омраза в Лас Вегас), руши всякакви формати и граници, като всеки от неговите текстове се превръща в бисер, който носи непреходно и общочовешко значение. Както в САЩ, така и в България има многобройни фенове, което доведе до светкавичния и огромен успех на книгата му Кривата на щастието, само на премиерата на която, проведена в полупразната ваканционна София през юли 2014 г., дойдоха над 300 души. Живее и работи в Лорънс, САЩ, но пише и за редица български медии, сред които „7 дни спорт“, „Телеграф“ и „Sportal.bg“.

Ревюта на наши потребители за Отвъд играта. За спорта и още нещо

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран