Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-23%
Студ
Виж откъс

Студ

Вакон  / 

Приключения по ледения ръб на опасността, които ще накарат студа да запълзи по вените ви. Ранулф Файнс - един от най-великите живи изследователи е въплъщение на неумолимия човешки дух и вярата, че няма нищо невъзможно.

Към пълното описание и видео

13.09 BGN Цена:

17.-лв.

13.09лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: Ivan , Христо и 5 други

Номер на продукт:

BKBKT000137

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 21.04

Ценова защита

Студ

Ключови характеристики

Приключения по ледения ръб на опасността, които ще накарат студа да запълзи по вените ви.
Новото попълнение на високо адреналинната поредица „Пътешествия и приключения” на издателство „Вакон”.

Един от най-великите живи изследователи в света описва как съобразителността на съпругата му го спасява от сърдечен удар на Еверест.
Близката среща със смъртта е едно от няколкото почти фатални измъквания в „Студ“.” 
Sunday Times 

В продължение на 50 години сър Ранулф Файнс не спира да предизвиква себе си и границите на човешката природа. Той безспорно води челните редици на най-неуморимите пътешественици, най-екстремните авантюристи и най-безумните пионери. Със своята Трансглобална експедиция британският приключенец става първият човек, стъпил и на двата полюса; първият, прекосил Антарктическия и Арктическия океан; първият, направил вертикална обиколка на Земята. И това е само началото. На 63 години Файнс изкачва северната страна на алпийския връх Айгер, а на 65 – Еверест, докато го измъчват световъртеж и сърдечни проблеми. А само няколко години по-рано пробягва седем маратона за седем дни на седемте континента.

В „Студ“ Файнс умело балансира личните подвизи с тези на предшествениците си – легенди като Кук, Рос, Амундсен, Шакълтън и Франклин. Повежда ни по любопитните пътеки на живота из полярните региони – всичко от ефекта на студа върху човешкото тяло до история на китоловството. Пренасяме се почти физически на едно зашеметяващо пътешествие: студът прониква в костите ни, изтръпваме от трудностите в най-суровите условия на планетата, настръхваме от възхита пред възможностите на човешката издръжливост. Гладът и заплахата от хипотермия са само част от необходимите препятствия. А ампутираните поради измръзване пръсти на Файнс са едно от малкото доказателства за екстремностите, на които подлага тялото си.

Ранулф Файнс е живото въплъщение на неумолимия човешки дух и вярата, че няма нищо невъзможно. 

Преводът е дело на Диляна Пчелова  

 

Новата книга на Файнс представя безмилостния разказ за трудностите на експедицията си, сред които: как се носи в продължение на месеци върху разпадащ се леден къс, често нападан от полярна мечка, или как разпъва палатката си, за да се скрие от ветрове със сила 200 км/ч насред ледените долини на Антарктика. Вълнуващо четиво.” 
Книга на месеца, Lonely Planet Traveller Magazine

Може би когато човек притежава хъса на Файнс, трудно може да остане доволен, но той, който реже върховете на измръзналите си пръсти с трион, вече си е извоювал статут на легенда. Не просто заради 14-те милиона паунда, които дарява за благотворителност или заради приноса му в науката и многобройните му физически постижения.  Както и тази книга доказва, той олицетворява силата на човешкия дух и вярата, че всичко на този свят е възможно.” 
Independent  

 

 

♦  ♦  ♦

Сър Ранулф Файнс е първият човек, който достига и двата полюса по суша и първият, който прекосява Антарктика без външна подкрепа. През ’60 години е отсранен от специалните военновъздушни сили за неправилна употреба на експлозиви, но след като се присъединява към армията на султан Оман, получава медал за храброст. Файнс е ръководил над трийсет експедиции, включително и първата околосветска обиколка през двата полюса. През 1993 г. Нейно величество кралицата дарява Файнс с Ордена на Британската империя, тъй като докато разбива рекорди, успява и да дари над 14 милиона британски лири за благотворителност. През 2009 става най-възрастният британец, покорил Еверест. 

Ревюта на наши потребители за Студ

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран