Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Свободата да бъда там, където искам

Свободата да бъда там, където искам

Вакон  / 

Райнхолд Меснер е един от най-великите планинари в човешката история. Той разширява границите на възможното за цяло поколение катерачи. В тази откровена автобиография Меснер ни изкачва по върховете на забележителния си живот на катерач.

Към пълното описание и видео

20.00 BGN Цена:
20.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Ozone user 23133 , Krasimira и 4 други

Номер на продукт:

BKBKT000154

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 27.05

Ценова защита

Свободата да бъда там, където искам

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:400
  • Общи:Преводна литература
  • Година:2016
  • Преводач:Жанина Драгостинова
  • Националност:Италианска
  • Вид:Мемоари и дневници
  • Баркод:9789549535952
  • ISBN:9789549535952
  • Жанрове:Биографии, Спорт

Животът ми като катерач

Райнхолд Меснер е един от най-великите планинари в човешката история. Той разширява границите на възможното за цяло поколение катерачи. В тази откровена автобиография Меснер ни изкачва по върховете на забележителния си живот на катерач. Пионер в много от начинанията си, Меснер разкрива влиянията и събитията, които са го оформили като личност и като катерач, включително и трагичната смърт на брат му през 1970 г. на деветия по височина връх на земята - Нанга Парбат.  

Легендарният катерач ни повежда през дните на първите си изкачвания на петгодишна възраст заедно с баща си в Доломитските Алпи до по-късното му отстъпление от пренаселените Алпи. Заедно с него се изкачваме по върхове, извисяващи се на над 8000 м, където Меснер открива свободата и душевния си мир в далечните безлюдни части на света. Прекосяваме ледената Антарктида и проследяваме последните десетилетия от историята на планинарството начело с един от най-големите иноватори в областта.

 

Свободата да бъда там, където искам“ е тежък удар върху онези от нас, които не сме достигнали пълния си потенциал, онези, които са се задоволили с по-малко или са пропилели таланта за неща, които така и не са искали. Пример за един добре изживян живот, оползотворен талант, решителност и отказ от потъпкване на личните ценности, животът на Райнхолд Меснер е пример за подражание.“

Rock & Ice

 

 

 

 

♦  ♦  ♦

Роден в град Бресаноне, Италия, едва на пет години Райнхолд Меснер за първи път вкусва разредения въздух на Алпите и оттогава любовта му към планината е безусловна. Известен най-вече с това, че е първият човек, покорил Еверест без помощта на когото и да било – дори и на кислороден апарат. Но това е само малка част от забележителните му подвизи, много от които включват места, където човешки крак не е стъпвал преди. Достиженията му включват върхове като Манаслу, Гашербрум, К2, Шишапангма, Кангчендзьонга, Анапурна, Макалу, Лхотце и др. Райнхолд Меснер е предприел над 500 изкачвания. Меснер основава планинарски музей, чиято цел е да информира хората за културата на планинските изкачвания. Автор е на над 63 книги, преведени на множество езици. Днес той се е посветил предимно на своя музей, но взема участие и в създаването на организация за опазване на дивата природа.

Ревюта на наши потребители за Свободата да бъда там, където искам

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран