Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
vazhodat-na-svrahchoveka
Виж откъс

Възходът на свръхчовека

Вакон  / 

Написаното тук изцяло преобръща представите за това, което е възможно. Това е книга за невъзможното. Границите са там, където ние ги поставим, и е време да се освободим от тях. Време е за възход. Добре дошли в бъдещето на човешкия потенциал.

Към пълното описание и видео

17.00 BGN Цена:
17.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.

Номер на продукт:

BKBKT000158

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Възходът на свръхчовека

Ключови характеристики

Издателство „Вакон“ представя заглавие „Възходът на свръхчовека: Невероятно излседване на свръхчовешките постижения“ от Стивън Котлър. Написаното тук  изцяло преобръща представите за това, което е възможно. Това е книга за невъзможното.

Никога досега в човешката история не сме ставали свидетели на такова скоростно развитие в човешките възможности. От десетилетия учените забелязват, че човек се държи различно в обстоятелства, които изискват пълната му концентрация, независимо дали свири на инструмент, медитира, или, провесен от някоя скала, трябва да спаси живота си. Именно тогава идва внезапното прозрение. Днес за първи път науката може да направи дисекция на това мистично състояние „в зоната“.  

Стивън Котлър ни зарежда с нечовешкия адреналин на екстремните спортове, за да ни потопи изцяло в „потока“ – състояние на свръхконцентрация, светкавична преценка и безгрешни решения. Могъщ коктейл от вещества на доброто настроение и прилива на енергия експлодират, когато сме в потока, и го превръщат в безусловно положително преживяване. То ни носи удовлетворение от работата, а удовлетворението ни води до успех.

В света на екстремните спортове обаче правилните решения са паспортът, който гарантира оцеляването. „Някак едно поколение на саможиви бунтари пренаписа правилата на постижимото, не само вдигайки летвата, но заличавайки я като цяло. И това ни води до един заключителен въпрос: къде – ако изобщо ги има – всъщност са нашите граници.

Границите са там, където ние ги поставим, и е време да се освободим от тях. Време е за възход. Добре дошли в бъдещето на човешкия потенциал.

Внимание:Възходът на свръхчовека“ може да предизвика анормално поведение – още на първата страница ще ви изпълни неудържимо желание да разширите границите си и вероятността да не откриете крайния предел е заплашително голяма.

 

Във „Възходът на свръхчовека“ присъстват множество научни обяснения как потокът помага на спортистите да достигнат върховите си възможности, защо това се случва все по-често през последните десетилетия и как почти всеки може да достигне пределите на своя потенциал.
Сърфър Мегазин

Неслучайно Котлър се спира на екстремните спортове. Тези атлети непрестанно се изправят пред избора „поток или смърт“, а в книгата откриваме възхитителни личности… Потокът се корени в мозъка и Котлър отлично се справя с научното обяснение на механизмите.
Уошингтън Поуст

Възходът на свръхчовека“ се чете на един дъх, променя правилата на играта и съдържа свидетелства за тайните на върховите човешки постижения – едно задължително четиво за всеки, който сериозно възнамерява да повиши нивото на възможностите си.“ 
Рей Курцвайл, технически директор в „Гугъл“

Във „Възходът на свръхчовека“ Стивън Котлър разгадава тайнственото и екзалтиращо състояние на поток, за което много атлети, музиканти и артисти твърдят, че неизменно ги съпровожда в творческия им процес и в майсторството. Така авторът ни предлага напътствия за разширяване на капацитета и потенциала ни.
Джейсън Силва, водещ на „Брейн геймс“ по „Нешънъл Джиографик“

 

 

♦  ♦  ♦

Стивън Котлър е сред най-продаваните автори на „Ню Йорк Таймс“, журналист с многобройни награди и съосновател и директор на изследователския проект за генома на потока. Книгите му са превеждани на над 30 езика, а статиите му са публикувани в над 80 издания, включително „Ню Йорк Таймс“, „Таймс Мегазин“, „Джей Кю“, „Аутсайд“, „Попюлър Сайънс“ и „Уол Стрийт Джърнъл“.

Ревюта на наши потребители за Възходът на свръхчовека

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран