Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Замък в небето

Замък в небето

Артлайн  / 

Продължение на "Подвижният замък на Хоул"...

Към пълното описание и видео

14.00 BGN Цена:
14.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: YK , Екатерина и 2 други

Номер на продукт:

BKBKF000180

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 26.03

Ценова защита

Замък в небето

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Препоръчано:Книголандия
  • Баркод:9789542908029
  • ISBN:9789542908029
  • Жанрове:Фентъзи
  • Размер на продукта:210/145
  • Тегло:239 g
  • Име:Замък в небето
 

Младият търговец Абдула води скромен живот до момента, в който един непознат му продава овехтяло (и неприветливо) вълшебно килимче. Мечтите на Абдула започват да се сбъдват. Една нощ, събуждайки се в разкошна градина, той среща красивата и умна Нощно Цвете и моментално се влюбва в нея. Но зъл джин отвлича принцесата точно пред погледа на Абдула и на младежа не му остава нищо друго, освен да тръгне след тях. Това не е обикновен подвиг, защото джинът не е отмъкнал само Нощно Цвете. Абдула ще може да разчита на уж-помощта на своенравно килимче, ексцентричен дух в бутилка, непочтен войник и изключително упорита черна котка. Дали тази пъстра група ще успее да открие мистериозното обиталище на джина и да стигне до замъка, пълен с принцеси?

Ревю от Книголандия

Книголандия

В първия роман – “Подвижният замък на Хоул” – трябваше да гоним замък сред хълмовете. В “Замък в небето” тази възможност я няма. Светът е различен и градчетата от западен тип са заменени с такива от източен. Или по-просто казано, попадане в един шехерезадов свят. Почти до края този факт ме хвърляше в леко недоумение, защото на корицата изрично пише, че книгата е продължение на първата, а прилики на практика нямаше. Иначе разказът е почти класически – търговецът Абдула се сдобива случайно с летящо килимче, което по изпитана стратегия го отвежда сред строгоохраняваната градина на принцеса Нощно Цвете, която досега не е виждала мъж поради… познахте, пророчество, че ще пристане на първия мъж, който види. Нещата се объркват, когато зъл джин отнася принцесата, но просто си нямате и най-малка идея с каква цел – скъсах се да се смея на това и нямам ни най-малко намерение да издавам тайната. Абдула няма избор, освен да се втурне да я дири, за което ще му помогне… хм… дух от лампа. Приключенията ала Аладин се редуват едно след друго, докато не финишират в един замък сред облаците, където източната фантазия се разбрида и под нея прозира връзката с “Подвижният замък на Хоул” и произтичащите от това последствия.

И все пак смятам, че авторката можеше малко повече да избяга от основните постулати на източните легенди, но нейсе, ядва се, особено като си направя сметката, че днешните тийнейджъри спокойно може и да не са чували за Харун ал-Рашид или Шехерезада. В такъв случай лъскавата корица на “Замък в небето” ще им открие един различен свят. И все пак ще бъде тъжно да се случи точно по този начин, нали?

И една шега: следващият роман в серията навярно ще се казва “Малък замък в прерията"...

Ревюта на наши потребители за Замък в небето

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран