Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Вихър от мечове (Песен за огън и лед 3)
Виж откъс

Вихър от мечове (Песен за огън и лед 3)

Бард  / 

"Песен за огън и лед" се завръща в нови дрехи. Насред "Вихър от мечове" няма невинни.
Издателство "Бард" представя на всички фентъзи фенове класиката на Мартин с нови корици.

Към пълното описание и видео

19.99 BGN Цена:
19.99лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Milena , Деляна и 12 други

Номер на продукт:

BKBKF000075

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 22.03

Ценова защита

Вихър от мечове (Песен за огън и лед 3)

Ключови характеристики

  • Име:Вихър от мечове (Песен за огън и лед 3)
  • Оригинално име:A Storm of Swords (Song of Ice and Fire 2)
 

 

Бестселър фентъзи сагата на Джордж Р. Р. Мартин Песен за огън и лед в нови дрехи


Докато създаденият с богато въображение свят на Джордж Р. Р. Мартин необратимо се приближава към своята десетгодишна зима, се влошава не само времето, а и войната. На север крал Джофри от дома Ланистър седи неспокойно на Железния трон.

С помощта на едно грубовато момиче Джайм Ланистър, Кралеубиеца, се измъква от затвора си в Речен пад, за да осигури освобождаването на пленничките на Джофри, сестрите на Роб Старк - Аря и Санса. Междувременно на юг кралица Денерис се опитва на наложи претенциите си над различните тронове с помощта на армия от евнуси.

На фона на кръвосмешение и братоубийство, алхимия и насилствена смърт, цената на славата се мери в кръв. А плячката на победата може просто да се озове в ръце на мъже и жени, притежаващи най-хладната стомана... и най-студените сърца. Защото щом се сблъскат владетелите, трепери цялата земя.

Третият том на върховната фантастична сага Песен за огън и лед, започнала с Игра на тронове и Сблъсък на крале е един от ярките примери за гигантско фентъзи.

"Сложността на такива характери като Денерис, Аря и Кралеубиеца ще накара читателите да разгръщат жадно огромния брой страници на тази книга, тъй като авторът им, също като Толкин и Джордан, подклажда непрестанния интерес към съдбата им. Мартин неизбежно ни напомня за тези двама велики в жанра и с дарбата си да опише такива чувствени преживявания като стихията на дивия пожар и ледения мраз, морския мирис, както и безмерната пищност на средновековния пир. Някои твърдят, че тази сага надхвърля всичко достигнато досега във върховното фентъзи. Кой знае? Във всеки случай постигнатото е достатъчно, за да превърне "Песен за огън е лед" в безспорен хит в жанра."

Пъблишърс Уикли

Джордж Р. Р. Мартин

Роден на 20 септември 1948 г. в Байон, Ню Джърси. Пише от малък и продава на съседските деца своите истории за чудовища. Първата му книга Героят излиза през 1971 г. Работи като сценарист на фантастичната поредицата „Зоната на здрача“.

Световна известност му носят романите от поредицата Песен за огън и лед. Първоначалният план за трилогия се разраства до поредица. Първите три романа излизат за период от около 4 години (Игра на тронове – 1996 г., Сблъсък на крале – 1999 г., Вихър от мечове – 2000 г.) Плановете за 4-тия том на няколко пъти се променят, тъй като Мартин зарязва първоначалната идея и пише книгата наново; тя излиза чак през 2005 г. със заглавие Пир за врани. За следващата книга феновете са принудени да чакат още повече – Танц с дракони се появява през 2011 г. Междувременно интересът към поредицата се разгаря допълнително заради ТВ-адаптацията на HBO.

Ревю от Книголандия

Книголандия

E, дочаках – след разни кървави сватби и прочие прекрасно-ужасяващи моменти, най-сетне книгата плавно преля отвъд третия сезон на сериала. И стана хубаво, неочаквано и живописно, особено когато няколко заслужаващи си смъртта персонажа си я получиха. Дали трябваше да страдат повече, дали им беше като гръм от ясно небе – Джордж Мартин си знае защо решава точно там и по тоя начин да покоси редиците им, може би за баланс.

”Вихър от мечове” е най-добрата за мен досега книга от поредицата – характерите са достатъчно плътно изградени, за да започне промяната им в една или друга посока. Мартин продължава да следва логичните траектории на развитието им и все пак успява систематично да изненадва, без решенията му да изглежда нелогични и скърпени. Точно обратното – дали сближаването на Джайм с неговата грозновата пазителка или пък постепенната конфронтация на Тирион със змийското гнездо, което представлява неговото семейство… това прави поредицата “Песен за огън и лед” толкова велика и незабравима. Само който не е чел историческа литература, няма да оцени истинския реализъм на случващото се, тази неспирна като река промяна, която като подводна река бълбука скрита у всеки човек и изразява себе си само чрез външни, привидно изненадващи, решения.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Вихър от мечове (Песен за огън и лед 3)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран