Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Вино от глухарчета

Вино от глухарчета

Бард  / 

Любовно писмо до едно детство... Любовно писмо до едно лято на ябълкови дръвчета, окосени ливади и нови гуменки.

Към пълното описание и видео

14.99 BGN Цена:
14.99лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Силвия , Ludaka и 17 други

Номер на продукт:

BKBKN000230

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 27.02

Ценова защита

Вино от глухарчета

Ключови характеристики

  • Име:Вино от глухарчета
 

Любовно писмо до едно детство...

Лятото на 1928-а е златно време за едно подрастващо момче. Лято на ябълкови дръвчета, окосени ливади и нови гуменки; на бране на глухарчета и на преяждане с вкусните гозби на баба; време на скърби и чудеса, на златни пчели. Магично лято, през което времето сякаш е спряло в живота на дванайсетгодишния Дъглас Споулдинг – запечатано от несравнимия Рей Бредбъри.

Върнете се с майстора Рей Бредбъри там, където е вечният дом на сърцето, във времето на сбогуване и недоловима, изумителна промяна, където силният вкус на „Вино от глухарчета” остава по езика като лелеян спомен...


Бредбъри има своеобразен стил, на който мнозина са подражавали, но който никой не е успял да имитира.” 
Портлънд Орегониън

Няма по-опростен, но и по-задълбочен стил от този на Бредбъри. От най-обикновени думи той твори образи и настроения, които остават завинаги у неговите читатели.”
Сан Франсиско Кроникъл

 

 

♦  ♦  ♦  

Рей Бредбъри е сред най-известните писатели на съвремието. Някои от най-популярните му произведения са „451 градуса по Фаренхайт”, „Марсиански хроники”, „Вино от глухарчета”. Писал е за театъра и за киното, негов е сценарият за превърналата се в класика екранизация по „Моби Дик” на режисьора Джон Хюстън. Номиниран е за наградата „Оскар”.
Адаптирал е шейсет и пет от своите разкази за телевизионната поредица „Театърът на Рей Бредбъри”. Има награда „Еми” за телевизионната си пиеса „Дървото на вси светии”. През 2000 г. Рей Бредбъри е удостоен от Националната фондация за книги с медал за изключителни заслуги към американската книжовност. 

Ревю от Книголандия

Книголандия

“Вино от глухарчета” е наистина най-прекрасната творба на Рей Бредбъри и тъга ми е, че я прочетох едва сега. Това е книга за юношеските летни времена, когато животът изглежда безкраен пир от слънце и щастие, не за поотраснали хора, сбили се вече в люта схватка с живота. И все пак виното ме опияни безмерно – от събуждането на света и лятото с няколко маха на ръцете до нажаленото му приспиване в студената блокада на есента и зимата. Опияни ме както книга не го е правела отдавна – с препрочитане на цели страници, в които геният на Бредбъри блика като поток от думи, от страсти, от детска всичкознайност. Влюбен съм до полуда в тази книга и ще я препрочитам още много, много пъти.

Аз отстъпвам назад. Примирих се още докато четях, че не ще успея да предам какво събуди в мен виното от глухарчета. Щастлив съм, че намерих (ме намери) момиче, което може да опише по прекрасен начин своята среща с книгата. Представям ви Halinor Oceanborn и нейното красиво и страстно ревю за Книгата. 

Виж още

Ревюта на наши потребители за Вино от глухарчета

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран