Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Антикапиталистическото мислене

Антикапиталистическото мислене

Сиела  / 

Книгата представя в блестяща сбита и ярко полемична форма основни идеи на големия австрийски мислител Лудвиг фон Мизес.

Към пълното описание и видео

9.00 BGN Цена:
9.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Кристиан

Номер на продукт:

BKBKI01113

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 27.03

Ценова защита

ПРОМО

Този артикул е част от програмата ни за Плюс продукти. Програмата позволява на Ozone.bg да предлага стотици продукти с ниска цена, които биха били твърде скъпи, за да се изпратят самостоятелно. За да поръчате такъв артикул трябва да го комбинирате с нормален продукт или стойността на поръчката ви да е над 15 лв. с ДДС.

Антикапиталистическото мислене

Ключови характеристики

Книгата представя в блестяща сбита и ярко полемична форма основни идеи на големия австрийски мислител Лудвиг фон Мизес.
Това е остър и безкомпромисен памфлет в защита на свободния,автентичен капитализъм, на капитализма laissez faire наситен с много духовна енергия, с публичен патос, с тънка ирония, а понякога и с убийствено презрение.
Мизес категорично доказва, че експанзията на свободните пазари, на разделението на труда и на частното капиталово инвестиране е единственият път към материално натрупване и процъфтяване на човечеството; социализмът е катастрофален за съвременната икономика, защото отсъствието на частна собственост върху земята и върху капиталовите стоки не позволява никакво рационално ценообразуване и оценка на разходите, и държавната намеса и най-общо интервенционизмът ограничава и осакатява пазара, който така се оказва контрапродуктивен и по този начин води постепенно и неизбежно до социализъм.
Последното, което може да се каже за тази книга е, че е професионално суха и академично скучна. Поразително е, че сложни и спорни проблеми се поднасят по изключително убедителен и достъпен начин. Не е нужно да си икономист, за да разбереш икономическите идеи на автора. А това още веднъж потвърждава правилото, че докато геният и талантът могат да говорят просто и ясно дори и за най-сложните неща, то претенциозната посредственост винаги говори сложно и неразбрано дори и за простите неща.

проф. Валери Димитров

Ревюта на наши потребители за Антикапиталистическото мислене

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран