Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Политическото представителство след комунизма

Политическото представителство след комунизма

Сиела  / 

Тази книга на известния български политик и дипломат е посветена на политическото представителство, което е основа на демократичното управление, практикувано в съвременния свят. Не...

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKI00917

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 24.03

Ценова защита

Политическото представителство след комунизма

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Баркод:9789542808244
  • ISBN:9789542808244
  • Каталожен номер:2952
  • Тегло:1 kg

Тази книга на известния български политик и дипломат е посветена на политическото представителство, което е основа на демократичното управление, практикувано в съвременния свят. Неговата неотменна част – бюрокрацията – е необходима за всяко демократично общество, защото само по бюрократичен път може да се постигне изравняване в правата на гражданите, които очевидно имат неравни възможности. Тя обаче не бива да се възприема като ценност или част от същината на демокрацията.

Основната теза на този текст е, че решаващо за утвърждаването и запазването на демокрацията е доверието към представителните институции, което се основава не на формални цифрови съответствия, а на убедителни практики, съответстващи на здравия разум на гражданите.

Авторът се връща назад в историята преди комунизма и неговото падане, за да потърси автентичните характеристики на представителната демокрация. И за да стигне до изводи, твърде различни от онова, което сме свикнали да чуваме – за пряката демокрация, за изборите и партиите, за конфликтите между институциите. И за това какво и кой помага на властта да работи. Богата на фактологичен материал, в книгата се дават оценки и идеи за политическата ситуация в България, които също могат да изненадат читателя.

Ревюта на наши потребители за Политическото представителство след комунизма

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран