Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Денят на мравките (Мравките 2)

Денят на мравките (Мравките 2)

Колибри  / 

След небивалия успех на романа Мравките Бернар Вербер ни поднася продължението на своята сага за "вътреземните". Ти са 1 милиард милиарда и се готвят за битка с ПРЪСТИТЕ. Идва ли Денят на мравките.

Към пълното описание и видео

16.00 BGN Цена:
16.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Делян , иЛИЯНА

Номер на продукт:

BKBKN000102

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 22.03

Ценова защита

Денят на мравките (Мравките 2)

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:402
  • Общи:Преводна литература
  • Препоръчано:Книголандия
  • Националност:Френска
  • Баркод:99549187553
  • ISBN:9789545295201
  • Каталожен номер:35172
  • Жанрове:Научна фантастика

След небивалия успех на романа Мравките, световен бестселър, преведен на двайсет езика, Бернар Вербер ни поднася продължението на своята сага за „вътреземните“, като ни увлича още по-далеч в един колкото невероятен, толкова и ужасяващ свят, гъмжащ от насекоми с непредвидимо, понякога кръвожадно поведение.

Нещо повече от обикновен трилър, Денят на мравките е една вълнуваща модерна одисея за две паралелно съществуващи на Земята цивилизации. Коя е по-развита и коя ще победи?

Te са един милиард милиарда. Ние едва ги забелязваме, те обаче ни дебнат отдавна. За някои от тях сме богове. За други - злотворни същества. С удивителен интелект и организация, на които могат да завидят и най-страховитите армии, те се готвят за бъдещата безпощадна битка с ПРЪСТИТЕ. Кои ще бъдат истинските господари на земята? От отговора на този въпрос зависи тяхното оцеляване... Също и нашето. Настъпил ли е наистина ДЕНЯТ НА МРАВКИТЕ? 

Преводът е дело на Красимир Петров. 

Бернар Вербер

Роден е на 18 септември 1961 г. в Тулуза, Франция. Още на 14 години публикува свои истории, част от които по-късно ще използва в романите си. Следва криминология, завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“. През 1991 г. издава романа Мравките, с който придобива световна известност. Следват Денят на мравките и Революцията на мравките. Автор е на трилогиите Танатонавтите и Цикълът на боговете, както и на т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната Енциклопедия на относителното и абсолютното знание.
Самият Вербер определя стила си като философска фантастика. Смесва в прозата си приключения, история на ХХ в., притчи, митология, биология, футурология и др. Редува енциклопедични данни с художествена измислица. Фактологията допълва сюжетите, доразвива ги и създава атмосфера на достоверност и дори документалност.

Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. 

Ревю от Книголандия

Книголандия

“Денят на мравките” е втората част на трилогията, започната от “Мравките”, която за съжаление скоро не ще видим завършена на български. Но и така удоволствието не е малко. Във втората част едната цивилизация вече знае за другата – мравките са наясно, че митичните Пръсти са опасни и трябва да бъдат премахнати. Затова е организиран огромен (по неизвестни ми причини наричан през цялото време “кръстоносен”?!) поход, в който мравките и техните съюзници поемат на война срещу Пръстите. Те смятат, че едва ли има повече от 20 подобни същества в света. По пътя минават през куп препятствия, научават нови неща, печелят съюзници от други видове, всички от които са имали сблъсък с тези Пръсти.

Затворниците под мравешкия град Бел-о-кан са в лошо положение, след като комуникацията им с мравките е прекъсната. Единственият имизход е да променят мисленето си, но един от тях има други планове за влияние върху мравешкия род…

Същевремнно в човешкия свят едно след друго мистериозни убийства хвърлят в смут цялата държава, а към разрешаването на загадката се устремяват комисар Жак Мелиес и журналистката Летиция Уелс. Техните лутания в крайна сметка довеждат до смайващо разкритие и до първия истински контакт между двете водещи цивилизации. А това няма да е ласкателно за нас…

“Денят на мравките” е още по-интересен от първия роман, с великолепни преливания в мащабите на мравешката и човешката цивилизации. Завладяващо четиво, което отново води до доста мисли относно арогантността на представата ни за еднолични владетели на планетата.

Ревюта на наши потребители за Денят на мравките (Мравките 2)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран