Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
На изток - в рая

На изток - в рая

Колибри  / 

"На изток – в рая" е книга, написана на цветист език, с много жизнерадост и с истинско удоволствие. Поради което и се чете с удоволствие.

Към пълното описание и видео

16.00 BGN Цена:
16.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.
Добави в любими Любим продукт на: Мехрибад Моллова , добринка и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKT000011

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

На изток - в рая

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:340
  • Общи:От български автор
  • Препоръчано:Аз чета
  • Баркод:9789545296963
  • ISBN:9789545296963
  • Каталожен номер:51675
  • Жанрове:Пътеписи
  • Тегло:1 kg

"Никога не съм възприемала живота ни в Нова Зеландия като изгнаничество, нито емиграцията като мъченическа. Животът ни в Аотеароа беше приключение и предизвикателство. Тази книга е опит да разкажа за трудностите и възторзите, страданията и радостите, ежедневното и необичайното, приключенското и баналното, с които се сблъскахме през шестте години в Нова Зеландия. За приятелите, които намерихме. За клишетата, които преборихме. За чудесата, които видяхме. За хората, които срещнахме. За уроците, които научихме. За страната, която обикнахме. За Аотеароа – Земята на дългия бял облак. За Нова Зеландия – от обратната страна на света." Така започва тази забележителна книга, която не е роман, не е пътепис, не е автобиография, а е по малко от трите и нещо повече.

"На изток – в рая" е книга, написана на цветист език, с много жизнерадост и с истинско удоволствие. Поради което и се чете с удоволствие. Феновете на Изабела, които са чели писмата и в Интернет, знаят за какво става дума. А тези, които ще се запознаят за пръв път с нея, ще открият в текста и всичко, което са искали да научат за Нова Зеландия, илюстрирано с богат снимков материал и разказано с любов и почуда. Ще открият и авторката – човек с богата култура, непокътната жизненост и бликащо чувство за хумор, която прекарва "шест години в Страната на дъжда, в последния земен рай, в най-приказно красивия ад, в Земята на дългия бял облак, в далечната, екзотична и все още не позната Тера инкогнита".

Ревю от Аз чета

Аз чета

Между мен и пътеписите никога не е имало особено силна химия. Да чета за съществуващи земи и приключения, видени и изживени от някой друг, ми се струва далеч по-непълноценно преживяване от това да чета за несъществуващи места, хора и събития, описани по фантастичен начин. „На изток – в рая” обаче ме грабна истински и ме накара да променя политиката си към пътеписите, или поне към тези, излезли изпод перото на Изабела Шопова.

„Древна земя. Млада нация. Страна на хиляди дъги и милиони овце. Огледален свят. Страна на чудесата. Земя, в която човешката доброта и щедрост са също така изобилни както водата, падаща от небето. Където „не” е неприлична дума. Където се научихме да не се боим от дъжд, да се радваме на малките неща в живота, да сме толерантни, да се усмихваме, да не ни е студено, да поздравяваме непознати (дори в обществените тоалетни), да караме вляво, да спираме на пешеходна пътека, да мечтаем.”

Това е част от равносметката, която авторката прави за шестте години, прекарани в прекрасния ад, наречен Нова Зеландия. Парче земя, остров, страна, която асоциираме най-вече с… какво? Виното, маорските племена, морето от зеленина, филмовата трилогия „Властелинът на пръстените”?

За да опознаеш истински една култура и нейните представители, не можеш просто да отгърнеш атласа, да прочетеш, че овцете в Нова Зеландия са десет пъти повече от хората и да се почувстваш като голям авантюрист. Трябва да се потопиш в тази култура, дори с риск да се удавиш, да задържиш главата си под водата и накрая да изплуваш като пълноправен пътешественик, или в случая с Изабела Шопова – пълнокръвно „киви”.

Виж още

Ревюта на наши потребители за На изток - в рая

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран