Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
sbor-t-na-dnite

Сборът на дните

Колибри  / 

В книгата си "Сборът на дните" (2007) Исабел Алиенде се връща към личните спомени и семейната история, за да изтъче сложното платно на взаимоотношенията между близките и хора...

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKN000342

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Сборът на дните

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:350
  • Препоръчано:Аз чета
  • Език:Български
  • Баркод:9789545297052
  • ISBN:9789545297052
  • Каталожен номер:50751
  • Жанрове:Съвременни, Драма
  • Тегло:1 kg

В книгата си "Сборът на дните" (2007) Исабел Алиенде се връща към личните спомени и семейната история, за да изтъче сложното платно на взаимоотношенията между близките и хора, да изрази искрено и лично откровените си виждания за любовта и брака, приятелството, наркотичната зависимост, религиозния фанатизъм, оцеляването след смъртта на най-близкия и любим човек и цялата многоцветна палитра на човешките чувства и връзки. Тези спомени са своеобразно продължение на "Паула" и Алиенде използва рамките на творбата си, за да ни позволи да надникнем в нейната сложна същност на своенравна съпруга, властна майка, всеотдаен творец и писател, търсач на духовни преживявания.

Ревю от Аз чета

Аз чета

Освен изключително личните моменти, описани от Алиенде в книгата (разводът на сина й, изчезването на доведената й дъщеря и други, от които сигурна съм, някой ден ще излезе хубав роман) най-впечатлена бях от споделеното за писането. За избора на сюжет, за развиването на героите, за отзвука, предизвикан от произведенията й… Въпреки всичко, любима ми е главата, в която Исабел Алиенде разказва за участието си в откриването на Олимпийските игри. Като типична натурализрана гражданка на САЩ, Алиенде е включила глава и за събитията на 11 септември. Но (пре)разказана от участвал в спасителните акции член на нейния не чак толкова малък клан, тази история е просто тъжна и страшна, без да нравоучителна, без да е патриотична и без да е подчинена на изтърканото до болка клише, описващо тези дни.

Сборът на дните – това са “споделените мъки и радости” на едно семейство, на един клан. И на всяко човешко същество. Сборът на дните – това са всички онези хем реални, хем магически истории от ежедневието ни, чиято необикновеност не забелязваме. “Сборът на дните” – това е една от най-силните книги на Исабел Алиенде. Засега.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Сборът на дните

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран