Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Бизнес етикет
Виж откъс 2

Бизнес етикет

Изток-Запад  / 

Малко е да се каже, че светът на бизнеса е сложен и изпълнен с неотменими изисквания и правила – истината е, че и в джунглата навярно ще сте в по-безопасна среда.

Към пълното описание и видео

20.00 BGN Цена:
20.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Надежда Николова , Димитър и 5 други

Номер на продукт:

BKBKB000005

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 27.03

Ценова защита

Бизнес етикет

Ключови характеристики

Малко е да се каже, че светът на бизнеса е сложен и изпълнен с неотменими изисквания и правила – истината е, че и в джунглата навярно ще сте в по-безопасна среда. Но не унивайте – тази книга е най-мощното познато оръжие за оцеляване и просперитет в света на корпоративните отношения: там, където градите своето професионално бъдеще.

Облеклото и външният ви вид, поведението ви по време на срещи, спазването на етикета на маса, вниманието към отношенията в офиса, при телефонните разговори или бизнес кореспонденцията, успешните пътувания и умело подбраните подаръци – всички тези неща са изключително важни за начина, по който ще представите себе си и компанията си пред вашите клиенти или партньори. Всяко погрешно решение може да ви коства не само пари, но и нещо много по-важно – уважение. Всяка стъпка в правилната посока пък ще ви даде преимущество, което не може да получите по какъвто и да е друг начин.

„Бизнес етикет“ не е просто наръчник как да се храните на масата или с каква вратовръзка да идете на коктейл – това е книгата, която ще ви научи на правилата на играта, без които успехът ви е невъзможен.

Кристина Крънчева е основател и управител на фирма „СМ Консултинг“ ЕООД. Завършила е швейцарското училище за етикет и международен протокол „Institut Villa Pierrefeu“. Има лиценз за консултант по корпоративен етикет и международен протокол от „The Protocol School of Washington®“, както и за имидж консултант от „London Image Institute®“. Тя е известен лектор с повече от 9-годишна практика. Нейните обучения и семинари са на теми, свързани с бизнес етикет, международен протокол, корпоративен имидж и се радват на изключително голям интерес.

Ревю от Книголандия

Книголандия

“Бизнес етикет” е от онази особена категория книги, които вземаш присърце в момента, в който се запознаеш с авторите им (така стана и със “Самира”, и с “Инцидент”, и с “Кастинг за Месия”). Кристина Крънчева е… обаятелна, може би това е най-точната дума, и работата с нея по толкова интересна книга беше чиста проба привилегия и удоволствие. Тя имаше тежката задача да приеме нашия стил на работа, приличен на Брауново движение, ние имахме за цел да изпълним професионалните й изисквания, за да стане книгата това, което е – нещо безкрайно полезно в област, в която знанието как да постъпиш във всяка една ключова ситуация е от огромно значение.

Аз от етикет не разбирам, нали съм си стихийно дунавско чадо без особено разбиране за бизнес отношенията. Е, след тази книга вече се чувствам далеч по-спокоен и подготвен. Това, разбира се, не значи, че мигновено ще променя целия си гардероб, но определено ще се замислям повече, преди да джасна маратонките и да се запътя на поредното събитие. За радост, в нашата, книжната сфера цари все пак либерализъм към много неща, но не така стоят нещата в много други сфери на професионалния живот.

Какво има в книгата, далеч по-разширена от първото издание от 2008 г., което е било буквално разграбено и отдавна няма тираж? На първо място – външен вид. Облекло и аксесоари в различна обстановка – в офиса, на интервю за работа, на официални събития, на бизнес срещи. Как протичат последните – кой плаща сметката, как се разполагат гостите, здрависвания, етикет на общуването, липсата на кавалерство (изненада за мен!), посрещане на чуждестранни гости и протичане на престоя им, визитки и начин на подаването им, срещи в офиса и непредлагането на алкохол (често го нарушаваме в нашия, признавам), говор, жаргон, залитане по побългарени английски думички и какво ли още не, дори до делова среща в стриптийз бар (защо не ме канят на такива?!).

Виж още

Ревю от Аз чета

Аз чета

Структурата на книгата е адски важна – обуславя възможността да четеш бавно, последователно или според случая и на колкото големи порции желаеш/ти е нужно. Етикет в офиса, етикет по телефона, етикет по време на бизнес среща, етикет на кореспонденцията – телефонна или писмена. Как да подбираме и поднасяме подаръци, как да се държим на масата, как да се обличаме подходящо за различните покани, които получаваме…

Дотук добре – всичко това имаше и в първото издание на „Бизнес етикет”. Кристина Крънчева обаче е направила най-логичното, предвид широко отворилите се врати за родния бизнес през последните 5 години – включила е цяла отделна глава за бизнес привичките в различните държави. Англия, Франция, Германия, Австрия, Китай, Бразилия и още доста страни – един цял свят на международните бизнес отношения. Вярно, някои неща се повтарят, но какво по-чудесно от това – след като веднъж си прочел всичко, после да се връщаш само по конкретен повод (пожелавам на всеки да му се наложи да прочете как трябва да прави бизнес в толкова много страни :).

Виж още

Ревюта на наши потребители за Бизнес етикет

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран