Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Индивидуалните различия на работното място

Индивидуалните различия на работното място

Изток-Запад  / 

Изследване и обясняване

Проф. Фърнам изследва все по-противоречивата роля на индивидуалните различия в прогнозирането и определянето на поведението на работното място. Той комб...

Към пълното описание и видео

44.00 BGN Цена:
44.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Любомир Христев , Lyubov Krasteva и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKS00409

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Индивидуалните различия на работното място

Ключови характеристики

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:608
  • Година:2012
  • Език:Български
  • Баркод:6191520824
  • ISBN:6191520824
  • Каталожен номер:1027608
  • Жанрове:Психология

Изследване и обясняване

Проф. Фърнам изследва все по-противоречивата роля на индивидуалните различия в прогнозирането и определянето на поведението на работното място. Той комбинира подходи от организационната психология и теорията за личността, за да изследва критично физическите, психологическите и психоаналитичните аспекти на индивидуалните различия и как те влияят върху света на работата.

Засегнатите теми включват ролята на IQ на работното място като най-добър прогностичен фактор за успеха, но и значението на все по-признаваните типове социална интелигентност, например емоционалната (EQ). Изследвани са значението на личностните черти и влиянието на темперамента върху трудовото изпълнение, както и методите за оценяване на трудовото поведение и потенциал. Психологическите тестове, които измерват личностни черти, са поставени под въпрос като точни инструменти за прогнозиране на поведението на работното място, заедно с други фактори като удовлетворение от работата, производителност, отсъствия и текучество.
„Индивидуалните различия на работното място“ осигурява всеобхватен преглед на релевантната литература от психологията, социологията и мениджмънта. То ще представлява интерес за студенти по организационна психология и бизнес и мениджмънт, както и за професионалисти от областта на човешките ресурси.

Ейдриън Фърнам е професор по психология в Юнивърсити Колидж, Лондон. Член е на Британското психологическо общество; на редколегиите на редица международни списания; бил е президент на Международното общество за изучаване на индивидуалните различия. Убеден е, че работата му е повече от забавна; смята се за добре приспособен работохолик.

"Тази книга е прекрасна комбинация от съвременни изследвания, задълбочена теория и онагледяващи илюстрации. Текстът е полезен не само за студенти по психология, но и за мениджъри, които ще получат представа за мислите, нагласите и поведението на своите служители, както и специалисти по човешки ресурси."
Проф. Оуен Харги, Университет на Ълстър

"Книгата осигурява съвременен преглед на актуалните изследвания в психологията на работното място. Авторът не просто не бяга от противоречивите проблеми – в действителност становищата му обогатяват дебата."
Елизабет Чел, Кингстън Юнивърсити

Ревюта на наши потребители за Индивидуалните различия на работното място

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран