Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Изцяло ново мислене
Виж откъс 2

Изцяло ново мислене

Изток-Запад  / 

Преходът от информационната към концептуалната епоха.

Към пълното описание и видео

14.00 BGN Цена:
14.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Наталия Милтенова , Елеонора Илиева и 3 други

Номер на продукт:

BKBKS000011

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Изцяло ново мислене

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:256
  • Препоръчано:Книголандия
  • Година:2011
  • Преводач:Петьо Ангелов
  • Език:Български
  • Баркод:9543219176
  • ISBN:9543219176
  • Каталожен номер:1020842
  • Жанрове:Популярна психология

Почти век западното общество като цяло – и американското в частност – е доминирано от начин на мисленеи подход към живота, който е силно ограничаващ и дълбоко аналитичен. Нашата епоха принадлежи на „работника на знанието“, високообразования манипулатор на информация, който прилага експертните си познания.

Но нещата се променят. Благодарение на ред сили – материалното благоденствие, което разгръща нематериалните ни придобивки, глобализацията, която праща белите якички в другия край на света, мощните технологии, които дори изцяло елиминират определени видове работа – ние навлизаме в нова епоха. Тя се подхранва от различно мислене, от нов подход към живота – подход, който цени високо качествата, които наричам „висша концептуалност“ и „изтънчени похвати“. Висшата концептуалност предполага способност да се откриват модели и възможности, да се създава красота в изкуството и емоциите, да се изработват удовлетворяващи повествования и да се комбинират на пръв поглед несвързани помежду си идеи в нещоново. Изтънчените похвати се отразяват в способността ни да проявяваме съпричастност с другите, да разбираме фините елементи на човешкото взаимодействие, да откриваме радост в самите себе си и да я пробуждаме у другите, както и да се стремим отвъд всекидневието в търсене на цел и смисъл.
Епохално ръководство по оцеляване, процъфтяване и откриване на смисъл в свят, разтърсен от изнасянето на работни места в чужбина и от компютризацията на живота ни.

Адвокати. Счетоводители. Рентгенолози. Софтуерни инженери. Такива ни казваха да станем родителите ни, когато пораснем. Но мама и татко грешаха. Бъдещето сега принадлежи на съвсем различен тип човек, със съвсем различен ум. Ерата на господството на „лявото полукълбо“ – и Информационната епоха, породена от нея – сега отстъпва пред нов свят, в който артистичните и холистичните способности на „дясното полукълбо“ бележат разделителната линия между това кой ще напредва и кой ще изостава. Това е централният аргумент в тази провокативна и оригинална книга, която използва двете страни на мозъка като метафора за разбирането на тенденциите на нашето време.
В духа на „Емоционалната интелигентност“ и „А сега открийте силните си страни“ Даниел Х. Пинк предлага свеж поглед към онова, което е нужно на организациите и индивидите, за да постигнат съвършенство. Почерпила изследвания от целия свят, „Изцяло ново мислене“ разкрива шестте основни способности – Дизайн, История, Симфония, Емпатия, Игра и Смисъл – от които ще зависят професионалният успех и личната реализация. А освен това включва поредица инструменти, насоки и практически упражнения, подбрани от експерти, които да ви помогнат да развиете тези способности. Тази книга ще разшири мисленето и ще обогати живота ви.

Даниел Х. Пинк е автор на възторжено посрещнатия бестселър „Народ на свободна практика“. Журналист и редактор в списание „Wired“, той пише за работа, бизнес и политика в „Ню Йорк Таймс“, „Харвард бизнес ревю“, „Слейт“, „Салон“, „Фаст къмпани“ и други издания. Освен това изнася лекции пред корпорации, университети и асоциации навсякъде по света за икономическата промяна и бизнес стратегията, анализирал е търговски и социални тенденции за десетки телевизионни и радиопрограми. Бивш автор на речи за Белия дом, Пинк живее във Вашингтон със съпругата и трите си деца.

 

Ревю от Книголандия

Книголандия

Тази страхотна картинка казва много – десетилетия наред открития с недостатъчно прецизна техника сочеха, че в лявата половина на мозъка се извършват последователни преценки, логични изчисления, вземат се рационални решения, изобщо осъществява се всичко, нужно за развитие и успех в съвременната западна цивилизация. Което логично се изражда във всякакви книги и програми за развитие на лявоориентираното мислене, присъщо на “работниците на знанието” – да речем програмисти, адвокати и лекари (примерите са на Пинк).

Дясната половина на мозъка оставала неглижирана – всякакви нелинейни чувства, емоции, нерационалности се помещавали там, обърквайки сметките на хората, които се стремят към някакви ясни, дефинирани и разчертани цели. Естествено, това пък създава друг пазар, в който ню ейдж шарлатаните могат да нахлуят смело и да изкарат нелоши пари с псевдонаучно празнословие.

“Изцяло ново мислене” е посветена на точно тази сложна трансформация, в която огромна част от работните места (той говори за САЩ, естествено) ще бъдат пренесени или в развиващите се страни, или ще бъдат поети от машини. И това са все професии, които досега са изисквали механични действия, скучни сметки и всякакви неща, за които метафората на лявоориентираното мислене е валидна. Според него идва време, когато всеки трябва да преосмисли бъдещето си и да заложи на различен тип умения – социални, емоционални, отговорни, съпричастни и всякакви други такива, които ще са доминантни в един различен свят. Той отличава шест важни елемента, които ще го дефинират: дизайн, история, симфония, емпатия, игра, смисъл, които развива в обширни глави.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Изцяло ново мислене

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран