Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Меглена Кунева (Задкулисието на прехода 1)
Виж откъс 2

Меглена Кунева (Задкулисието на прехода 1)

Изток-Запад  / 

Как и защо една определена категория хора в България беше подбрана, обучавана, образована и лансирана, за да стигнат тези хора до различни нива не само на държавната власт, но и на големия бизнес?
Защо някои лица сякаш са абонирани за властта?

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKI000072

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Меглена Кунева (Задкулисието на прехода 1)

Ключови характеристики

  • Име:Меглена Кунева (Задкулисието на прехода 1)
 

Първата книга от поредицата „Задкулисието на прехода“ на “Изток-Запад” и Антон Тодоров, посветена на неизвестни детайли от сякаш безкрайния български преход, анализира една от знаковите личности в политическия живот у нас в последните години – Меглена Кунева. Разкрити са важни фрагменти от събитията през последните 20 години през генезиса и кариерата на лидера на „Движение България на гражданите”. На основата на различни източници, малко известни документи, снимки и изследвания се хвърля светлина и се анализират политическите кукловоди – как те са отглеждали, внедрявали и издигали през годините новата българска номенклатура.

Авторът поставя  акцент върху самоопределилите се като български елит и връзките помежду им. Фундаменталните въпроси са: 

•    Как и защо една определена категория хора в България беше подбрана, обучавана, образована и лансирана, за да стигнат тези хора до различни нива не само на държавната власт, но и на големия бизнес?
•    Защо някои лица сякаш са абонирани за властта?
•    Каква е технологията на рекрутиране и присъствие в тази нова номенклатура, кои са нейните продуценти и защо за тях са удобни лица с такива профили? 
•    Каква е тайната на политическото безсмъртие в България и свързана ли е устойчивостта във висшата политика с притежаването на полезни за българското и международно задкулисие качества?

Ревю от Аз чета

Аз чета

Остават 10-тина дни до изборите. Борбата е жестоко безмилостна (и както този израз, се води някак наобратно) и не е ясно колко още по? ще става след празниците. И понеже вече сме нещо-като-бяла държава, закономерно се появиха и сериозни опити за дискредитация или фаворизиране на политически кръгове и дори личности, добре окомплектовани под формата на книги-изследвания.

Опитвам се да поддържам висока информираност откъм политическата ситуация у нас, затова и „документални” четива от подобен тип обикновено са ми интересни. Започнах серията с „Варварите” на Евгений Дайнов, реших да продължа със „Задкулисието на Прехода. Меглена Кунева” на Антон Тодоров. Първата беше с по-актуална насоченост и опитваща да разобличи ГЕРБ, втората – обхващаща близо 30-годишен период и насочена срещу конкретни личности с основна мишена Меглена Кунева. Разбира се, сравнително лесно различавам тенденциозност от документалност, това трябва да е ясно.

В книгата за Кунева Антон Тодоров започва съвсем отдалеко – с нейната магистърска теза, в която фамилията й е от две части (Кунева-Пръмова), за да ползва този факт около момент, в който Кунева отрича някога да е ползвала втора фамилия. После преминава през първите години от демокрацията и участието на бившия еврокомисар в родния политически живот. И въпреки че този фрагмент – за Кунева, е едва една трета от книгата, той е написан най-слабо и често целенасочено. Също както и друга глава – за хората в партията ДБГ, много от които са с дългогогишен опит на политическо хамелеонство, факт.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Меглена Кунева (Задкулисието на прехода 1)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран