Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Няма глупави деца...

Няма глупави деца...

Изток-Запад  / 

Различните умове учат по различен начин. Това е проблем за много деца, защото повечето училища продължават да се придържат към образователна философия от типа „един размер за всичк...

Към пълното описание и видео

25.00 BGN Цена:
25.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Десислава Ханзърова , Мария Краева

Номер на продукт:

BKBKS00496

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 27.02

Ценова защита

Няма глупави деца...

Ключови характеристики

Различните умове учат по различен начин. Това е проблем за много деца, защото повечето училища продължават да се придържат към образователна философия от типа „един размер за всички“. В резултат тези деца се мъчат, защото моделите им на учене не съответстват на училищата, в които са.
Индивидуалният мозък е конституиран по различен начин. Има осем фундаментални системи (или компоненти) на ученето, които разчитат на разнообразни невро-развитийни способности. Някои ученици са силни в едни области, други – в различни, но никой не е еднакво способен и в осемте.

В обществото на възрастните се приема за даденост, че не можем всички да сме „генералисти“, умели във всяка сфера на ученето и овладяването. Въпреки това упражняваме огромен натиск върху децата да бъдат добри във всичко. От тях се очаква да блестят по математика, четене, писане, говорене, правопис, запаметяване, разбиране, решаване на проблеми..., а никой от нас, възрастните, не може да направи всичко това. Ученето започва в училище, но не свършва там. Фрустрирането на желанието на детето да учи ще има последици през целия му живот. Тази фрустрация може да се избегне, ако разбираме, че не всяко дете може да се представя еднакво добре във всеки тип учене. Трябва да започнем да обръщаме повече внимание на индивидуалните стилове на учене, на отделните умове, така че да успеем да максимизираме потенциала за учене на децата. "Няма глупави деца..." ни показва как.

Д-р Мел Ливайн е един от най-известните експерти по педагогика и педиатрия в САЩ. Той е професор по педиатрия в Медицинското училище на Университета на Северна Каролина, директор на Клиничния център за изучаване на развитието и ученето към университета. Той е съосновател и съпредседател на All Kinds of Minds – институт с нестопанска цел, който разработва продукти и програми, за да помогне на родителите, учителите, клиницистите и децата да се справят с проблемите на ученето.

Ревюта на наши потребители за Няма глупави деца...

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран