Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Оръжия за масово обезличаване
Виж откъс 2

Оръжия за масово обезличаване

Изток-Запад  / 

"Някога американците правеха стомана, а сега надуват балони. Един от най-странните ни икономически балони е прекалено раздутото, канцерогенно училище, което започва от невръстно ...

Към пълното описание и видео

16.00 BGN Цена:
16.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Богдана , Елеонора Илиева и 2 други

Номер на продукт:

BKBKI000050

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.03

Ценова защита

Оръжия за масово обезличаване

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:308
  • Препоръчано:Книголандия
  • Година:2011
  • Преводач:Гаяне Минасян
  • Баркод:9789543217960
  • ISBN:9789543217960
  • Каталожен номер:1015637
  • Жанрове:Публицистика
  • Тегло:390 g

"Някога американците правеха стомана, а сега надуват балони. Един от най-странните ни икономически балони е прекалено раздутото, канцерогенно училище, което започва от невръстно детство и продължава чак до завършване на университета. Разрастването на школуването е утопично и ни излиза далеч по-скъпо от дивидентите, които печелим. То разрушава семействата, интелекта и характера. То насажда невежество в десетки милиони. То е черна дупка с негативна енергия, която изсмуква жизнените сили на нацията ни. Фактът, че сме се лишили от участието на младите хора в ежедневието, сам по себе си води до опустошителни последствия с натрупващ се ефект".


"Децата се превръщат в кошмар заради нас – те заболяват от собственото ни безразличие. Някои имат способността да се самоизлекуват, но повечето - не. Тези деца са сбъднат кошмар – те нямат никакви жизнеутвърждаващи интереси, те са създания, обучени да живеят на пристъпи от възбуда и забавление, редуващи се с опити за изплъзване от наказание.  Картата за пътя, който им предстои, е подвеждаща. Най-интересното в тези деца са хилядите часове, които прекарват без да изследват, без да играят, без да търсят възможности за лична печалба, като вместо това се занимават да гледат други хора по телевизията, музикалните клипове и компютърните игри".

Ревю от Книголандия

Книголандия

Можем ли да мислим наистина вън от матрицата? Да се опитаме да приемем нещо абсолютно различно, в разрез с обичайния ни начин намислене, с убежденията, дори със спомените. Да, двете книги на Джон Гатоу – “Затъпяване: скритата цел на държавното образование” и “Оръжия за масово обезличаване” влизат в битка именно със спомените и всичко, което сме мислели досега за институцията, наречена “училище”.

Сред долните редове мен почти ме няма, предупреждавам. Не виждам никакъв смисъл да преразказвам до безкрай, след като Гатоу има великолепно перо, запазено умело от преводачката Гаяне Минасян. Затова отстъпвам крачка назад и ви оставям почти изцяло сред откъси от книгата, които съм подредил в смислов ред, от който ще ви се изправят косите, сигурен съм. Иначе нямаше да бъдете тук, в Книголандия.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Оръжия за масово обезличаване

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран