Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Пътища на духа (Малка антология на основни тибетски текстове)
Виж откъс 2

Пътища на духа (Малка антология на основни тибетски текстове)

Изток-Запад  / 

Тези няколко капки, извлечени от обширния океан на тибетската будистка литература, нямат амбицията да са изчерпателна антология, а са просто компилация от най-поучителните текстове...

Към пълното описание и видео

17.00 BGN Цена:
17.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Мария Манчева , Михаил Илиев и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKD000014

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 22.03

Ценова защита

Пътища на духа (Малка антология на основни тибетски текстове)

Ключови характеристики

Тези няколко капки, извлечени от обширния океан на тибетската будистка литература, нямат амбицията да са изчерпателна антология, а са просто компилация от най-поучителните текстове, които ми бе дадено да прочета през годините и които избрах заради яснотата им и заради автентичността на техния автор.

Исках цитираните в тази книга текстове да представят възможно най-широкото ветрило на различните духовни традиции в Тибет. Много пъти черпих от извори, които ми се сториха особено бистри и утоляващи жаждата, и това бяха изворите на учителите, които добрата съдба ми беше дала да срещна и които по образцов начин въплъщават традициите, поддържани непокътнати до ден днешен. Изборът ми падна също така и върху слова на Буда, както и върху някои учения на големите будистки учители в Индия, цитирани често в тибетските трудове.

Тази антология е „малка“, доколкото тя не претендира да е изчерпателна, та макар и по причина на ограничените ми познания. Но както капката мед, която притежава, въпреки размерите си, целия вкус на делвата, от която е взета, и този сборник съдържа, поне така се надявам, същността на будисткия път, особено в неговия най-практически вид, а именно използването на всеки миг от съществуването за напредване към Пробуждането.

Матийо Рикар

Ревюта на наши потребители за Пътища на духа (Малка антология на основни тибетски текстове)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран