Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Религия и политика в арабския свят: Ислямът в обществото (меки корици)
Виж откъс 2

Религия и политика в арабския свят: Ислямът в обществото (меки корици)

Изток-Запад  / 

Книгата е посветена на връзката между религия и политика в арабските общества на Близкия изток, поставени в по-широкия контекст на ислямската история, включително и от гледна точка на тяхното взаимодействие със Запада.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKD01046

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 25.02

Ценова защита

Религия и политика в арабския свят: Ислямът в обществото (меки корици)

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:424
  • Общи:От български автор
  • Година:2012
  • Баркод:9786191521333
  • ISBN:9786191521333
  • Жанрове:Политически, Религия
  • Тегло:530 g

Книгата е посветена на връзката между религия и политика в арабските общества на Близкия изток, поставени в по-широкия контекст на ислямската история, включително и от гледна точка на тяхното взаимодействие със Запада. Монографията е насочена както към тесни специалисти и студенти в областта на арабистиката, ислямознанието и близкоизточните изследвания, така и към по-широка читателска аудитория, интересуваща се от социална, политическа, културна и религиозна история, от теология, философия, политология и социална антропология.

Симеон Евстатиев е завършил арабистика в СУ "Св. Климент Охридски", където получава докторска степен (2000) и се хабилитира (2006) като доцент по история на арабския свят и исляма в катедра "Арабистика и семитология". Ръководител е на магистърска програма "Общество и култура на арабския свят", както и на Университетския център за изследване на религиите в СУ. Извънреден доцент в Департамента по антропология на Университета в Питсбърг, САЩ. Специализирал е във Висшия съвет за научни изследвания в Мадрид и в Централноевропейския университет в Будапеща с подкрепата на фондациите "Андрю Мелън" и "Отворено
общество". Национален представител на България в Европейския съюз на арабистите и ислямоведите и в Европейската асоциация за близкоизточни изследвания. Член на Германското ориенталистично дружество, на Германската асоциация за съвременни изследвания на Близкия изток и на Международното общество за изследване на средновековните хроники. Чел е лекции и е участвал в десетки международни научни форуми в различни страни от Европа и Близкия изток, в Индия и САЩ. Автор е на повече от тридесет студии и научни статии. Съставител и съавтор е на няколко книги.

Ревюта на наши потребители за Религия и политика в арабския свят: Ислямът в обществото

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран