Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Трактат по история на религиите
Виж откъс

Трактат по история на религиите

Изток-Запад  / 

Всички предлагани досега определения за религията имат една обща черта: всяко от тях посвоему противопоставя свещеното и религиозния живот на профанното и светския живот.

Към пълното описание и видео

29.90 BGN Цена:
29.90лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: monteg , Ваня Витава и 4 други

Номер на продукт:

BKBKI01152

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.02

Ценова защита

Трактат по история на религиите

Ключови характеристики

  • Корица:Твърда
  • Брой страници:544
  • Година:2012
  • Преводач:Георги Цанков
  • Баркод:9786191521210
  • Жанрове:Исторически, Религия
  • Тегло:700 g

Всички предлагани досега определения за религията имат една обща черта: всяко от тях посвоему противопоставя свещеното и религиозния живот на профанното и светския живот. Трудностите възникват, когато трябва да бъдат установени ясни граници на понятието „свещено“; при това затрудненията са не само теоретични, но и практически. Защото, преди да се дава някакво общо определение на феномена религия, е редно да се знае къде всъщност трябва да се търсят конкретните религиозни явления и преди всичко тези, които са достъпни за наблюдение в „чист вид“, с други думи, „най-простите“ и близки към своите първоначални форми. За нещастие обаче ние никъде не намираме подобни явления – нито в развитите общества, чиято история можем да проследим, нито в най-малко цивилизованите, „първобитните“ общества. Практически навсякъде се сблъскваме с доста сложни религиозни феномени, предполагащи дълъг период на историческа еволюция.

Мирча Елиаде

Мирча Елиаде

Роден в през 1907 г. в Букурещ в семейство на военен. Завършва филология и философия, а след пътуването си до Индия става асистент към катедрата по логика и метафизика на Букурещкия университет. След сериозните проблеми с политическите си позиции преди и по време на войната, започва преподавателска дейност в Сорбоната.

От 1957 до смъртта му през 1986 г. завежда, създадената специално за него катедра по история на религиите в Чикагския университет. Владее осем езика, а библиографията му включва 1300 заглавия (книги, студии и статии). Многобройните му съчинения са преведени на всички големи езици, а чет нямат почетните му акадамични звания.

У нас е добре познат с Трактат по история на религиите, Шаманизмът и архаичните техники на екстаза и Йога: Безсмъртие и свобода.

Ревюта на наши потребители за Трактат по история на религиите

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран