Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това

|

SKU: BKBKT000159

Изчерпан

За да оцелеете в дивата природа, е необходимо да импровизирате, и то доста. И ако някой знае как да го прави, то това е Беър Грилс.
Виж повече за продукта

Пълно описание на продукта

 
Опитайте специалитета на деня! 
 
Задушена боброва опашка с гарнитура от пикантни пържени тарантули.  Жива тарантула, сурови тестиси от коза, слонски изпражнения - това не са съставки за вечеря от ада, а само част от менюто на Беър Грилс.  
 
За да оцелеете в дивата природа, е необходимо да импровизирате, и то доста. И ако някой знае как да го прави, то това е Беър Грилс. 
 
Британецът отдавна е доказал, че е готов на всичко, за да оцелее, а ето че може да научи и вас как да го правите.  Безизходицата е принуждавала екстремния авантюрист да се храни с някои особено нелицеприятни храни, като например стомашното съдържание на току-що убито животно или пък алигаторски крака на скара. Това обаче не е никак учудващо, тъй като търсенето на храна в първобитни условия може да бъде едно от най-големите предизвикателства. Суровата действителност на оцеляването налага по-различно разбиране за храната, която вече не е въпрос на вкус, а жизненоважно гориво за грандиозния сблъсък с Майката Природа. 
 
В книгата си „Екстремна храна“ Беър Грилс ще събуди у вас зова на дивото и ще ви даде безценни уроци за набавяне и приготвяне на храна сред природата, които някой ден могат да спасят живота ви. Този изключително ценен наръчник е подходящ както за начинаещи ентусиасти, така и за опитни приключенци, които желаят да задълбочат бушкрафт познанията си. Написано достъпно и находчиво, ръководството съдържа полезна и разнообразна информация, като:
  • Златните правила на Беър за събиране на диви растения. 
  • Универсален тест за ядливост. 
  • Съвети при натравяне. 
  • Как да филтрирате вода. 
  • Как да ловите, убивате и приготвяте диви животни, насекоми, земноводни, крокодили и змии. 
  • Как да консервирате плячката. 
  • Как да наточите ножа си с гъба и да си сготвите супа от катерица.

 

Екстремна храна“ ще промени не само начина, по който гледате на храната, но и ще ви мотивира да намирате изход там, където другите се отказват да продължат. В това ръководство се спотайва най-екстравагантното и природосъобразно меню, което рядко ще открием в магазина, но е в изобилие в дивите, некултивирани простори.  
 
Няма по-голям източник на полезни хранителни вещества от това, което ни предлага природата, и нищо по-нормално от усвояването на благата ѝ. Но естествената среда може както да ви спаси, така и да ви убие, а разликата между двете често виси на примката на познанието.
 

Екстремна храна“ ще ви научи да правите разлика между ядливите и отровните растения и гъби; ще ви предложи и разнообразие от  морски дарове, насекоми и влечуги, каквито не сте си и представяли на трапезата. И заедно с Беър Грилс ще проследите рибата и дивеча – от откриването, през убиването, одирането, изваждането на вътрешностите и приготвянето чак до засищането на апетита ви. Накрая вече ще сте получили всички необходими техники и умения, за да си устроите вкусно пиршество сред природата. 


 
 
♦  ♦  ♦
 
Познаван и обичан от милиони – заради документалната му поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“, като популярен автор на книги за оцеляване, или пък като Главен скаут на Английската асоциация на скаутите – Беър Грилс е оцелял в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат. Беър е автор на над десет книги и като бивш член на Британските специални въздушни части е обявен за почетен лейтенант в Кралския флот. Продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдачелените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителност за деца. Беър наскоро стана най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, което го прави главен скаут на 28 милиона скаути по целия свят. Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

Всички характеристики

Категории Книжарница
Топ издателства
Вакон
Автор Беър Грилс
Издателство Вакон
Година 2015
Издание Мека корица
Брой страници 261
Вид продукт Мемоари и дневници, Ръководства
Жанрове Бойни изкуства и самозащита, Пътеписи, Спорт, Туризъм
Оригинално име Extreme Food: What To Eat When Your Life Depends On It…
Националност Английска
Преводач Теменуга Трифонова
Тегло 0.363 kg
Баркод 9789549535945
ISBN 9789549535945
Размер на опаковката 14 x 21 x 3 cm
 

Ревюта

Добави ревю
Бъди първият написал ревю Този продукт няма ревюта
Имаш мнение за този продукт? Добави ревю
Изпрати ни запитване:
Лизингов калкулатор
Задължителни условия за кандидатстване за кредит:
  • Навършени 18 години
  • Трудов договор c пo-виcoĸ oт минимaлния дoxoд
  • Минимална сума за кандидатстване към ПБ Лични Финанси е 50.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към UniCredit е 150.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към банка ДСК е 150.00лв с ДДС
  • Виж тук подробна информация за стоков кредит
Легенда:

ГЛП - Годишен лихвен процент или още ефективен лихвен процент е цената, която кредитополучателят заплаща за използването на определена парична сума (капитал) за период от 1 година.

ГПР - Годишен процент на разходите е показател, изразяващ реалната цена на кредита, включваща всички дължими лихви, такси и комисионни от кредитодателя, представен като процент от сумата на кредита за период от 1 година.