На един черпак разстояние

|

SKU: BKBKN001264

Изчерпан

Вкусен и ароматен разказ за млад индиец, който заминава за Париж, за да стане майстор-готвач с три звезди „Мишлен“. Разказ за тридесетте метра, които отделят новата индийска кухня от традиционната френска. Жив и пленителен разказ за семействата, културите, вкусовете и желанията.
Виж повече за продукта

Пълно описание на продукта

„На един черпак разстояние“ е вкусен и ароматен разказ за млад индиец, който заминава за Париж, за да стане майстор-готвач с три звезди „Мишлен“. Роден над скромния ресторант на дядо си в Мумбай, Хасан Хаджи от най-ранно детство възприема света чрез упойващия мирис на пикантно рибено къри и люта супа от агнешки крачета. Ала когато нещастието прогонва шумното семейство на Хасан от Индия в Люмиер, градче, сгушено във Френските Алпи, фамилията отваря собствен ресторант в близост до старомодно френско заведение. Семейство Хаджи донася в затънтеното градче подправките и уханията на Индия. Това променя живота на ексцентричните местни жители и води до куп забавни случки.

„На един черпак разстояние“ е разказ за тридесетте метра, които отделят новата индийска кухня от традиционната френска – разстояние, което като море разделя различни култури и народи от техните вкусове и желания. Ричард Морей е създал жив и пленителен разказ за семейството, националността, предразсъдъците и неизбежността на съдбата.

През 2014 година историята от "На един черпак разстояние" е екранизирана от режисьора Ласе Халстрьом. 

Впечатляващо! Без съмнение това е най-добрият роман за света на кулинарията.
Антъни Бурдейн

Много харесах тази книга. Пленителна и колоритна, чувствена и емоционална.
Джоан Харис, автор на "Шоколад"

Прекрасен роман, жив и дълбок, който майсторски проследява пътешествието между кухни и култури.
Сюзън Орлеан, автор на "Крадецът на орхидеи"

Майсторски написан роман за съперничеството между ресторантите и за отчаяната борба за звездите на "Мишлен". Ричард Морей повежда ексцентрични герои и неустоими рецепти на невероятно пътешествие. Обонянието, това най-изтънчено сетиво, никога не е било описвано толкова добре. Ароматът на вкусни ястия просто се носи от страниците на книгата. Не четете този роман, ако сте гладни, защото може да го изядете.
Саймън Бофоа, сценарист на "Беднякът милионер", носител на "Оскар"


Всички характеристики

Категории Книжарница
Топ издателства
Вакон
Автор Ричард Морей
Издателство Вакон
Издание Мека корица
Брой страници 272
Жанрове Съвременни, Гурме романи
Тегло 0.2 kg
Размер на продукта 13 x 20 x 2.6 cm
Баркод 9789549535723
Размер на опаковката 13 x 20 x 2.6 cm
 

Ревюта

Добави ревю
Бъди първият написал ревю Този продукт няма ревюта
Имаш мнение за този продукт? Добави ревю
Изпрати ни запитване:
Лизингов калкулатор
Задължителни условия за кандидатстване за кредит:
  • Навършени 18 години
  • Трудов договор c пo-виcoĸ oт минимaлния дoxoд
  • Минимална сума за кандидатстване към ПБ Лични Финанси е 50.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към UniCredit е 150.00лв с ДДС
  • Минимална сума за кандидатстване към банка ДСК е 150.00лв с ДДС
  • Виж тук подробна информация за стоков кредит
Легенда:

ГЛП - Годишен лихвен процент или още ефективен лихвен процент е цената, която кредитополучателят заплаща за използването на определена парична сума (капитал) за период от 1 година.

ГПР - Годишен процент на разходите е показател, изразяващ реалната цена на кредита, включваща всички дължими лихви, такси и комисионни от кредитодателя, представен като процент от сумата на кредита за период от 1 година.