Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Родени да тичат през каньоните на Мексико

Родени да тичат през каньоните на Мексико

Вакон  / 

Родени да тичат е приключенски епос, изпълнен с невероятни герои, смайващи атлетически резултати, последни постижения на науката и най-вече – с вдъхновение. Тя ни помага да осъзнаем, че щастието буквално е в краката ни и че всички ние сме родени да тичаме.

Към пълното описание и видео 1 ревю

16.00 BGN Цена:
16.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Ивайло Колев , Вероника Пейчева и 7 други

Номер на продукт:

BKBKN000333

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Родени да тичат през каньоните на Мексико

Ключови характеристики

Родени да тичат е приключенски епос, изпълнен с невероятни герои, смайващи атлетически резултати, последни постижения на науката и най-вече – с вдъхновение.

В началото стои един прост въпрос: Защо ме боли кракът?

В търсене на отговора Кристофър МакДугъл открива племето на най-добрите бегачи на дълги разстояния в света, изучава техните тайни и ни показва, че всичко, което сме мислели, че знаем за бягането, е погрешно. Индианците от племето тараумара живеят изолирани в една от най-суровите местности в Северна Америка – Медните каньони в Мексико. Тараумара владеят едно непознато изкуство. От векове те практикуват техники, които им позволяват да пробягват по няколкостотин мили без почивка и да надбягат всеки, било то елен или олимпийски маратонец, като в същото време изпитват удоволствие от всяка крачка.

Тараумара притежават свръхчовешки способности, желязно здраве и вътрешно спокойствие, което ги прави неуязвими за болестите на цивилизацията. С помощта на Кабайо Бланко, тайнствен отшелник, който живее сред индианците, авторът не само разкрива тайните на племето, но и сам се превръща в суператлет, тренирайки за предизвикателството на живота си – състезание на 50 мили през Сиера Тараумара, в което племето се изправя срещу група американци: професионален маратонец, красива млада сърфистка и… един босоног феномен.

Духовитото и наситено повествование на книгата на Кристофър МакДугъл ни отвежда от високотехнологичните лаборатории на Харвард през слънчевите долини и снежни върхове на Северна Америка, където все повече бегачи достигат предела на възможностите си, чак до Медните каньони. „Родени да тичат” е от онези редки книги, които не само занимават ума, но и вдъхновяват тялото. Тя ни помага да осъзнаем, че щастието буквално е в краката ни и че всички ние сме родени да тичаме.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Рядко се случва да чета толкова вдъхновяваща книга. “Родени да тичат през каньоните на Мексико” на Кристофър МакДугъл е едновременно химн на тичането за здраве, увлекателна история за шантави хора, обсебени от бягането на свръхдълги разстояния – и почти мистично търсене на тайнствено племе, живеещо в една от най-опасните зони на планетата, за които тичането дни наред е не просто лесно, а и забавно.

 Същевременно книгата изследва изключително сериозния проблем с механиката на тичане и ходене, която често е пренебрегвана заради бизнес мотиви, както и интересна еволюционна теория, според която маратонските умения на човешкия вид са в основата на успешното му оцеляване и развитие. МакДугъл има изключително тънък усет за баланс между анализ и разказване на истории – едновременно поддържа основната линия за племето тараумара и техния начин на живот, но и се впуска в смели разкази за луди надпревари по 100 и повече мили (има дори състезания между хора и коне, като не винаги четириногите печелят!), допълнени с живи описания на лудите глави, за които тичането е най-голямата страст. 

Виж още

Ревюта на наши потребители за Родени да тичат през каньоните на Мексико

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран

1 Ивайло Колев /

Страхотна книга. Задължително четиво дори и за хора които не се занимават с бягане. Гарантирам ви ще започнете. :)