Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Изворът на Белоногата

Изворът на Белоногата

Задължителна учебна литература  / 

Книга от поредицата "Българска класика"

Класическите произведения на българската литература са слънчевите стълбове, крепящи националното ни самосъзнание. Те са кристалните мосто...

Към пълното описание и видео

6.00 BGN Цена:
6.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Denica

Номер на продукт:

BKBKN03401

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 23.03

Ценова защита

ПРОМО

Този артикул е част от програмата ни за Плюс продукти. Програмата позволява на Ozone.bg да предлага стотици продукти с ниска цена, които биха били твърде скъпи, за да се изпратят самостоятелно. За да поръчате такъв артикул трябва да го комбинирате с нормален продукт или стойността на поръчката ви да е над 15 лв. с ДДС.

Изворът на Белоногата

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:128
  • Общи:От български автор, Задължителна учебна литература
  • Каталожен номер:2493
  • Жанрове:Класически
  • Клас:10. клас
  • Тегло:1 kg

Книга от поредицата "Българска класика"

Класическите произведения на българската литература са слънчевите стълбове, крепящи националното ни самосъзнание. Те са кристалните мостове на възторга, по които Отечеството ще премине през огън и страдание и ще пребъде в третото хилядолетие.
Издателство "Захарий Стоянов" предлага специална поредица - най-доброто от високата българска класика. Всеки том е придружен от статии, анализиращи от различни гледни точки творчеството на българските класици.
Изданието е насочено към ученици и студенти, както и към широката българска общественост.

Томът съдържа стихотворения, спомени и очерци, хумор, сатира, басни, публицистика, редове от биографията на Петко Р. Славейков и статии от Б. Пенев, Милен Куманов и П. Анчев, анализиращи творчеството на автора.
Всеки том е придружен от статии, анализиращи от различни гледни точки творчеството на българските класици. Изданието е насочено към ученици и студенти, както и към широката българска общественост.

"В историята на българската литература през възраждането Петко Славейков е свързващото звено между Паисий Хилендарски, Софроний Врачански и Иван Вазов. Той е един от най-важните и необходими елементи в литературата на колективистичното общество, новият художествен израз на обществените настроения и идеи от втората половина на XIX век. В Славейков това общество все повече се заздравява, уголемява и придобива завършеност. Това става в драматично за историята време, когато се осъществяват някои от великите въжделения на българския народ, за да се тръгне към последния етап от българската национална революция.
Значението на Петко Славейков би трябвало да се търси в способността му да изразява пълнотата и многообразието на живота. Със Славейков българската литература става пълнокръвна, богата на нюанси, по човещки дълбока и многостранна. Той възвръща на словото онези сетива, които притежаваше Софроний, и превърна страданието на плътта в духовен проблем. "
Панко Анчев

Ревюта на наши потребители за Изворът на Белоногата

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран