Дан Браун новата книга Произход

Новата книга на Дан Браун „Произход". Избери своето издание с меки или твърди корици.

Най-новата книга на Дан Браун – „Произход“, ще въвлече читателите си в нова смразяваща история, към поредната порция загадки и мистерии с професор Лангдън.

Романът на Дан Браун „Произход“ можете да намерите в онлайн книжарницата на Ozone.bg!

Поръчайте и останалите романи от серията за Робърт Лангдън, както и специалните ни предложения – луксозни, илюстровани издания и филмови адаптации. Потопете се във вълнуващия свят на една от най-продаваните поредици на Дан Браун.

Виж повече

Специални предложения

Поредица "Робърт Лангдън"

Филмови колекции

Американският писател Дан Браун е роден на 22 юни 1964 г. Преди да се отдаде на писането, той се занимава с музика. Първите му три произведения – „Цифрова крепост“, „Метеоритът“ и първата част за Робърт Лангдън „Шестото клеймо“, нямат голям успех, но това се променя с четвъртата му творба „Шифърът на Леонардо“, която се превръща в абсолютен световен бестселър и едно от най-популярните заглавия за всички времена.

Успехът следва Браун по петите още от 2003 г. До този момент, авторът е избран за една от 100-те най-влиятелни личности на „Таймс“. Книгите му са преведени на 51 езика и пораждат редица спорове и критики относно структурата и съдържанието им, но въпреки това интересът към тях не стихва. Писателят си докарва дори гнева на Ватикана след публикуването и оргомния успех на „Шифарът на Леонардо“.

В романите си писателят вмъква фактология и развива по увлекателен начин вече съществуващи хипотези. В интервю Дан Браун споделя: „Paзмивaм исторически фaĸти и иcтини пo мнoгo мoдepeн и eфиĸaceн нaчин, зa дa paзĸaжa иcтopията. Имa xopa, ĸoитo paзбиpaт ĸaĸвo пpaвя, и тe, тaĸa дa ce ĸaжe, ce ĸaчвaт и ce нacлaждaвaт нa пътyвaнeтo, a имa и дpyги, ĸoитo мoжe би тpябвa дa чeтaт няĸoй дpyг.“

Останалите творби от поредицата за преподавателя по семиотика Робърт Лангдън са „Изгубеният символ“, „Ад“ и дългоочакваното пето заглавие „Произход“. По жанр произведенията на Дан Браун са трилъри, но биват определяни и като същински туристически и исторически пътеводители през различни държави и епохи.

Екранизирани заглавия от поредицата за Робърт Лангдън до този момент са:

като ни очакват още филми и по останалите книги на автора.

Петата част „Произход“ бива определяна като най-блестящата и увлекателна творба на Дан Браун до този момент. В сюжета се преплитат мистерия, авантюризъм и секващ духа трилър.

Харвардският професор Лангдън е поканен на събитие в Билбао, Испания, организирано от бивш негов студент - Едмънд Кърш, който се готви да разкрие смайващото си постижение. Скандална презентация пленява всички гости на приема и има реална възможност безценното откритие на Кърш да бъде изгубено завинаги. Поради реална опасност за живота си, професор Лангдън успява да избяга от Билбао, придружен от директорка на музея - Амбра Видал, която също е помагала за изпълнението на събитието. Двамата се отправят към Барселона в рисковано търсене на загадъчна парола, която ще отключи тайната на Кърш.